Nem adnak ki több amerikai vízumot Oroszországban

2017. augusztus 22. 09:14

Felfüggesztették az amerikai vízumok kiadását Oroszországban. Moszkvában nyolc napig, az ország többi konzulátusán pedig bizonytalan ideig nem adhatnak ki bizonyos vízumokat az amerikai képviseletek.

2017. augusztus 22. 09:14

Létszámcsökkentésre hivatkozva felfüggesztik az amerikai vízumkiadást Oroszországban – közölte hétfőn az Euronews. Értesüléseik szerint Moszkvában nyolc napig, az ország többi konzulátusán pedig bizonytalan ideig nem adnak ki bizonyos fajta vízumokat az amerikai konzulátusok. Ez a határozat a nem bevándorlási vízumokra vonatkozik.

A moszkvai amerikai nagykövetség közleménye szerint a konzuli elbeszélések elmaradnak, a korábban beadott vízumigénylések érintettjeit pedig majd tájékoztatják az ügy alakulásáról.

„Az az érzésem, hogy az amerikai döntés értelmi szerzőinek szándéka nem volt más, mint elégedetlenséget kelteni az orosz állampolgárokban az orosz hatóságok működésével kapcsolatban. Régi jó logika szerint… Azoknak a számítása szerint, akik mindenféle látszatforradalmat szítanak”– idézi az oldal Szergej Lavrovot, az orosz diplomácia vezetőjét.

Moszkva egy hónappal ezelőtti közleménye szerint Washingtonnak szeptember elejéig több mint 750 fővel kell csökkentenie követségi és konzuli személyzetének számát. Ez a lépés válasz lehetet arra, hogy az Amerikai Kongresszus az oroszok elleni szankció meghosszabbítása mellé állt – írja az oldal.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madarasi.abel
2017. augusztus 22. 09:38
jó standupos ez a Lavrov :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!