McCain mentheti meg az Obamacare-t

2017. szeptember 23. 14:03

Arizona republikánus szenátora kétpárti egyeztetést szeretne az egészségbiztosítási törvényről, így nem fogja megszavazni az Obamacare lecserélését célzó republikánus törvénytervezetet.

2017. szeptember 23. 14:03

Arizona republikánus szenátora, John McCain pecsételheti meg az elnök az Obamacare egészségbiztosítási törvény visszavonására irányuló törvényjavaslatának sorsát – írja a The Blaze.

A szenátor pénteken jelentette be, nem támogatja Donald Trump javaslatát, később pedig Twitter-bejegyzésében magyarázta döntését: „Nem nyomhatjuk át az egészségbiztosítási törvényt csupán pártérdek alapján úgy, ahogy a demokraták 2009-ben átnyomták az Obamacare-t a Kongresszuson” – fogalmazott. McCain szerint ha így tennének, az csak rövidtávon lenne siker, de amint a politikában új szelek fújnak, újabb változás következhetne. A szenátor kifejtette, túl sok élet függene ettől a törvénytől ezért az „kétpárti együttműködést kíván”.

„Hiszem, hogy jobb munkát végezhetnénk, ha a demokraták és republikánusok együtt dolgoznának” – mondta. Kifogásolta továbbá, hogy a törvényből nem derül ki, hány embert érintene az előnyösen, hányan járnának vele rosszul, vagy hogy mennyibe kerülne.

McCain „nem”-szavazatával pedig a törvény valószínűleg el fog bukni, habár mindkét oldal szenátorai hozhatnak váratlan döntéseket.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kozmosz
2017. szeptember 23. 21:28
Ez a hülye akármit tehet, a végén az obamacare ugyis meg fog bukni, mert az a legszegényebb sokgyerekes családokat sújtja leginkább.
Kázmér Kacsa
2017. szeptember 23. 18:38
Bocsi! Véletlen az agyrákot hagyták meg!
Kázmér Kacsa
2017. szeptember 23. 18:37
Véletlen az agyrákot vették ki a fejéből a sebészek.
Akitlosz
2017. szeptember 23. 18:10
"McCain „nem”-szavazatával pedig a törvény valószínűleg el fog bukni, habár mindkét oldal szenátorai hozhatnak váratlan döntéseket." Nahát, náluk nincsen "frakciófegyelem"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!