Trump ellátogatna Pittsburghbe, a polgármester nem akarja

2018. október 30. 07:42

A megtámadott zsinagóga rabbija viszont azt mondta, az Egyesült Államok elnökét mindig szívesen látják.

2018. október 30. 07:42

A Fehér Ház bejelentette, hogy Donald Trump amerikai elnök és felesége kedden ellátogatna abba a pittsburghi negyedbe, amelynek a zsinagógájában történt szombaton a 11 halálos és hat sebesült áldozatot követelő tömeggyilkosság, de a város polgármestere és több zsidó vezetője egyelőre ellenzi a látogatást.

A tömeggyilkosság hatására kiújult az országban a vita az elnök gyújtó hatású retorikájáról, amelyről bírálói – köztük Bill Peduto demokrata párti pittsburghi polgármester – azt mondják, táplálja a politikai ellenségeskedést és a jobboldali szélsőségességet. „Igenis van hatása a szavaknak” – jelentette ki Peduto a CNN hírtévének adott interjújában. Hozzátette, hogy szerinte az elnöknek várnia kellene a látogatással addig, amíg az összes temetést meg nem tartják.

Zsidó szokás szerint a halottakat 24 órán belül el kell temetni, de a nyomozás és amiatt, hogy 11 temetés megszervezése nem egyszerű, a szertartások egy részét halasztják.  

Egy helyi zsidószervezet nyílt levelet intézett Trump elnökhöz – és ezt több tízezren írták alá –, és ebben kijelentik, hogy nem látják szívesen mindaddig, amíg „visszavonhatatlanul” el nem ítéli a fehér nacionalizmust.

Trump és kormánya már korábban visszautasította a vádat, hogy bátorítanák a fehér nacionalistákat és a neonácikat, akik viszont nyíltan támogatják őt.

Jeffrey Myers, a pittsburghi Élet Fája zsinagóga rabbija viszont azt mondta hétfőn az ABC tévének nyilatkozva, hogy az Egyesült Államok elnökét mindig szívesen látják.

Hétfőn vizsgálóbíró elé állították a tömeggyilkosság elkövetésével vádolt Robert Bowerst. Bowers tudomásul vette az ellene felhozott mind a 29 vádpontot, köztük az amerikai polgári szabadságjogok megsértését, amelyet az ügyészek gyűlöletbűncselekménynek tekintenek. Ha elítélik a vádlottat, akkor akár halálbüntetést is kaphat. Legközelebb csütörtökön kell a bíróság elé állnia.

(MTI)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mdave88
2018. október 30. 12:32
"Egy helyi zsidószervezet nyílt levelet intézett Trump elnökhöz – és ezt több tízezren írták alá –, és ebben kijelentik, hogy nem látják szívesen mindaddig, amíg „visszavonhatatlanul” el nem ítéli a fehér nacionalizmust." Egy kis pontosítás: a megnevezett helyi zsidószervezet a Bende the Arc. A Bende the Arc 2012-ben alapították, három évvel később a szervezeten belül alakult meg az első zsidó politikai akcióbizottság (PAC) Alexander Soros támogatásával, melynek ma már deklarált célja minden olyan kisebbségi csoport segítése, amelyet fenyegetés ér a Trump-adminisztráció részéről.
a hun
2018. október 30. 12:16
Nathaniel Friedman: Soros is shorthand for 'the Jews' and anyone who has ever said anything about Soros has blood on their hands. (Soros neve rövidítése 'a zsidók'-nak és bárki, aki bármikor bármit mondott Sorosról, annak véres a keze.) Mongyuk, ez a nem ritka zsidó hozzáállás, nem igen alkalmas a több évezredes zsidó-nemzsidó viszony javítására. Forrás: https://dailystormer.name/odious-jews-of-the-splc-announced-new-shut-it-down-campaign-3-days-before-synagogue-shooting/
a hun
2018. október 30. 11:13
"Egy helyi zsidószervezet nyílt levelet intézett Trump elnökhöz – és ezt több tízezren írták alá –, és ebben kijelentik, hogy nem látják szívesen mindaddig, amíg „visszavonhatatlanul” el nem ítéli a fehér nacionalizmust**." Szokásos zsidó tempó:-zsarolás.* *Lásd még: Sorsok Háza, Hungary **Értendő: a zsidók nem fehérek. Eddig sem állítottuk.
luisbathhelena
2018. október 30. 10:29
csak a zsidó nacionalizmus nem veszélyes
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!