Pert indít a Facebook az Európai Bizottság ellen

2020. július 28. 15:27

Hírforrások szerint a bizottság olyan keresőszavak alapján vizsgálódik, mint a „nagy kérdés”, „nem jó számunkra” vagy „bezárás” és bele kíván tekinteni minden olyan dokumentumba, amelyek ezeket a kifejezéseket tartalmazzák.

2020. július 28. 15:27

Pert indít a Facebook közösségi hálózati portál az uniós bíróságon az Európai Bizottság ellen.

Az informatikai óriásvállalat azért pereli be a brüsszeli testületet, mivel az, a cég ellen folyó versenyjogi vizsgálatok során, olyan információk és dokumentumokat kért be átvizsgálásra a vállalattól, amelyek a Facebook szerint „rendkívül érzékeny” adatokat tartalmaznak és nincsenek összefüggésben a vizsgálati folyamattal. Tim Lamb, a vállalatot képviselő ügyvéd elmondta, hogy azért fordultak az uniós bírósághoz, mert a bizottság által bekért anyagok között az alkalmazottak egészségügyi és pénzügyi adatait tartalmazó dokumentumok is szerepelnek, amelyek teljesen „jelenetéktelenek” a vizsgálatok szempontjából.

Együttműködünk az Európai Bizottsággal, több százezer dokumentumot a rendelkezésükre bocsátunk, de ami a privát adatokat tartalmazó anyagokat illetti, azok bekérésének jogosságát, az uniós bíróságnak meg kell vizsgálni” – jelentette ki. Hírforrások szerint a bizottság olyan keresőszavak alapján vizsgálódik, mint a „nagy kérdés”, „nem jó számunkra” vagy „bezárás” és bele kíván tekinteni minden olyan dokumentumba, amelyek ezeket a kifejezéseket tartalmazzák. A bizottság illetékes szóvivője elmondta, hogy a testület megvédi álláspontját a bíróság előtt és folytatja a két szóban forgó kivizsgálást, melyek közül az egyik a cég adatgyűjtéssel kapcsolatos gyakorlatát kifogásolja, míg a másik a Marketplace platform szolgáltatás piacra gyakorolt hatását ellenőrzi.

(MTI)

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Világlátó
2020. július 29. 06:39
Az Európai Bizottság véd a Facebooktól? Na, ez pont olyan, mint hogy mostantól az Indexnél Gyurcsótány biztosítja a "függetlenséget"...
adonyi29
2020. július 28. 21:37
Nehéz kérdés: nincs olyan, hogy mindkettőt taccsra verik? Persze ha győztest kell hírdeti, akkor a Facebook felőlem mehet a levesbe... Van pofájuk érzékeny adatok miatt perelni... Mondjuk a Bizottság meg elmehet a p...a, ha valóban ilyen adatokat kért be. Klasszik európai megoldás: saját rendszert nem bírtunk a csilliókból fejleszteni, most akkor játszunk ezzel.
Atilla
2020. július 28. 21:21
Hogy jön ki,hogy egy nagy Szemét mindkettő? Úgy,hogy mindkét fél szemét!
Türelem
2020. július 28. 20:17
Betiltani........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!