Kamerákkal védenék a delfineket

2020. december 01. 07:57

A halászszervezet ezzel nem értene egyet.

2020. december 01. 07:57
null

Környezetvédő szervezetek szeretnék elérni, hogy minden unós halászhajót kötelező legyen távirányított kamerákkal felszerelni, hogy kikényszerítsék a halászati szabályok betartását a tengereken. A partokra rendszeresen sodor a víz a legális halászat során megsérült, majd elpusztult delfineket és más védett tengeri élőlényeket.

A kamerák segítségével pontosabban meg lehetne határozni, mely fajok és mely tengeri élőhelyek vannak veszélyben – mondja Antonia Leroy a WWF szakértője. A kamerarendszer segítene meghatározni azt is, hol és mikor történnek ezek az akaratlan fogások.

A halászok azonban nem lelkesednek az ötletért, szerintük a kamerák felszerelése önkéntes kellene, hogy legyen.

Az unió halászati politikája azért van revízió alatt, mert az elmúlt időszakban nem sikerült megfékezni a túlhalászást és a tengeri élővilág pusztulását, az európai halászat a jelen formájában fenntarthatatlan.

(Euronews)

(Fotó: Youtube)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. december 02. 09:40
"az európai halászat a jelen formájában fenntarthatatlan." Mi nem az? A pénzrendszer a jelen formájában fenntartható? Az emberiség túlszaporodása a jelen formájában fenntartható? A négerek, ázsiaiak muzulmán terroristák Európába telepítése a jelen formájában fenntartható? Stb. stb. stb.
Nehidd El
2020. december 01. 10:12
Végre egy támogatható ötlet a környezetvédőktől.
Hurka
2020. december 01. 08:18
David Attenborough szerint a halászatot korlátozni kellene a tengerek bizonyos hányadára, akkor a nem korlátozott területen a halállomány megújulhatna. Így az ellenőrzés is egyszerüsödne.
zrx8
2020. december 01. 08:16
Helyes. A Greenpiss is összekaphatná magát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!