Megszavazták: Megfosztanák az elnökségtől Trumpot

2021. január 13. 23:27

A Kongresszus szerdán este megszavazta a Donald Trump felmentését célzó eljárás (impeachment) megindítását lázadás szításának vádjával, a Capitolium ostroma miatt.

2021. január 13. 23:27
null

Ezzel a lépéssel Trump az első amerikai elnök, aki ellen a képviselőház két alkalommal is a hivatali felmentési eljárás megindítására szavazott. A döntés várható volt a demokrata párti képviselőházi többség miatt, de 10 republikánus is a baloldallal szavazott ebben a kérdésben, köztük a kaliforniai David Valadao, aki Twitteren magyarázta meg döntését. 

 

 

A demokratákkal szavazó republikánus képviselők: 

Rep. Dan Newhouse, Washington

Rep. John Katko, New York

Rep. Jaime Herrera Beutler, Washington

Rep. Adam Kinzinger, Illinois

Rep. Fred Upton, Michigan

Rep. Liz Cheney, Wyoming

Rep. Peter Meijer, Michigan

Rep. Anthony Gonzalez, Ohio

Rep. Tom Rice, South Carolina

Rep. David Valadao, California

Az eljárás most a szenátus elé kerül, amely legkorábban a jövő héten szavazhatna az ügyben, ám Mitch McConnel, a Szenátus republikánus vezetője azonnal leszögezte, hogy Joe Biden beiktatása, azaz január 20. előtt erre már nem fog sor kerülni. 

A felsőház csak kétharmados többséggel mozdíthatná el Trumpot, tehát legalább 17 republikánus szenátornak kellene megszavaznia Trump felelősségre vonását. A mostani, immár második impeachment eljárás apropóját az adta a demokrata többségű Alsóháznak, hogy január 6-án este Trump több száz híve megostromolta a Capitoliumot, miután az elnök egy közeli, szabadtéri gyűlésen tartott beszédében feltüzelte és arra buzdította őket, hogy menjenek a kongresszus épületéhez. Öten haltak meg az erőszakban, köztük a capitoliumi rendőrség egyik tagja.

Összesen 217 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alkaloidablog
2021. január 14. 15:49
"...nem a négerbuzik által felkeltett halott zombik szavazatai miatt..." De, pontosan azért, akárhogyan is ironizálsz a valószínű választási csaláson. Trump igen komolyan növelni tudta a republikánus szavazók számát a politikájával, maximálisan patrióta szellemiségben és a gazdaságot megerősítve irányította az E. Államokat. A republikánusok válságát a káoszt előidéző demokrata fúrás okozza, köztük a zombinégerek felbújtása a városok felgyújtására. Ugyanis, ha ez nem lett volna, Trump sikereivel később az extrém személyiségétől elbúcsúzva, megerősödve folytathatták volna.
vinyó57
2021. január 14. 14:26
(impeachment)= akár még lehet ebből kétélű fegyver is Pl. január 20. után a konzervatívok elindíthatják az eljárást az új beiktatott (demens ,kislány szagolgató ) Biden elnök ellen a kongresszusban akármilyen indok alapján pl.: 20 millió illegális törvénytelen szavazat választási csalások útján megszerzett hatalomszerzés vádjával.... lehet ezt a szítút fokozni....
formaegy
2021. január 14. 11:36
A diktátor gyilkos Biden USA-ja! Befostak egy leköszönő elnöktől!
zakar zoltán béla
2021. január 14. 11:06
A képen egy szárazföldi Titanic roncs! A 10 re-puBlicus pedig ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!