Érkeznek a fekete Muppetek a rasszizmusról tanítani

2021. március 26. 08:33

A Szezám utca eddig is szeretett érzékenyíteni, itt a legújabb hullám.

2021. március 26. 08:33
null

A Szezám utca már autista, HIV-fertőzött vagy hajléktalan Muppet-figurákat is vitt képernyőre, most pedig megérkeztek a fekete Muppetek is – írja a CBS News. Hozzátették: a műsor két új tagja az 5 éves Wes és apja, Elijah, akik a rasszizmusról fogják tanítani a gyereknézőket.

Már közzé is tettek egy videót, amelyben Elmo azt kérdezi, hogy miért fekete Wes bőre, Elijah pedig elmagyarázza neki:

„A bőrünk színe meghatározó abban, hogy kik vagyunk, de mindenkinek tudnia kell, hogy rendben van, hogy különbözünk egymástól. A külső dolgok, úgymint a bőrszín, a haj, az orr, a száj és a szem, olyanokká tesznek minket, amilyenek vagyunk. Sokan hívják ezt fajnak, de bár másképp nézünk ki, mindannyian az emberi faj részei vagyunk.”

(Kép forrása: Youtube)

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civis72
2021. március 30. 14:19
Gyerekeknek el kell magyarázni , hogy bár a tacskó is kutya és az agár is ezért ..úgy lenne igazságos ha az agárnak levágnák a lábát a társadalmi egyenlőség jegyében
egyvilág
2021. március 26. 20:51
Egy alapos általános összefoglaló a sztereotípiákról és előítéletekről: https://egyvilag.hu/temakep/067.shtml
Ooomph
2021. március 26. 16:55
Ez kellett, mint szar a zsebembe.
Akitlosz
2021. március 26. 11:49
Miért rózsaszín a manó orra? Csak nem alkoholista?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!