Európai Bizottság: készül a javaslat a digitális vakcinaigazolványra

2021. március 01. 20:34

Az intézkedéssel az európaiak szabadabb utazását szeretné elősegíteni az Európai Bizottság.

2021. március 01. 20:34
null

Az Európai Bizottság még ebben a hónapban bemutatja a koronavírussal összefüggő új digitális immunitásigazolásra, másnéven zöld igazolványra vonatkozó jogalkotási javaslatát; az intézkedéssel az európaiak szabadabb utazását szeretnék elősegíteni – közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfői Twitter-üzenetében. A belga külügyminiszter elvetette, hogy országa csatlakozzon egy ilyen közös európai rendszerhez.

Zöld igazolvány

Ursula von der Leyen arról tájékoztatott, hogy az oltási könyv szerepét betöltő új uniós immunitásigazolás a beoltottságot fogja igazolni, teszteredményeket tartalmaz azok esetében, akik még nem kaphattak oltást, illetve információt fog tartalmazni arról, ha valaki már átesett a koronavírus-fertőzésen.    

– fogalmazott.    

A bizottsági elnök hangsúlyozta azt is, hogy az igazolással teljes mértékben tiszteletben fogja tartani az adatvédelmet és a magánszférát. A digitális oltási igazolás bevezetésével az Európai Bizottságnak az a célja, hogy fokozatosan lehetővé tegye az európaiak számára, hogy biztonságosan utazhassanak az Európai Unióban, vagy az unió határain kívülre akár munka, akár turizmus céljából – tette hozzá von der Leyen.

Közös európai rendszer

A bizottság elnöke, aki a múlt héten videokonferencia keretében tartott informális EU-csúcs után jelentette be a javaslatot, az igazolvánnyal kapcsolatban elmondta, hogy legalább három hónapra van szükség egy közös európai rendszer technikai kifejlesztéséhez. Elmondta, a tagállami vezetők megállapodásra jutottak a legszükségesebb személyes adatok megosztásáról az igazolványok közös elfogadása érdekében. Hozzátette, az Európai Unió és a tagállamok azt szeretnék, ha a vakcinaútlevél nyárra elkészülne, és meg lehetne kezdeni az egészségügyileg biztonságos külföldi utazásokat.

(MTI)

Fotó: MTI

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
21 gramm
2021. március 02. 16:10
NEM akarok vakcinaigazolványt! Már nagyon várom, hogy beoltassam magam, és a családom mindem tagját biztonságban tudhassam, de hideg ráz a gondolattól, hogy így osztályozzák az embereket, hogy így lehessen előnyökkel vagy hátrányokkal operálni, manipulálni egy kontinensnyi embert, kasztokba sorolni, mint az állatokat, egyik balra, másik jobbra a kordon túloldalára. Ez egy újabb eszköze lehet a világhatalomnak. Emberek ébresztő!
ginacica
2021. március 02. 10:16
Direkt marketing adatgyűjtés
Vasalo
2021. március 02. 07:40
Az egész csak sima potcselekvés. Biztos tartalmazni fogja azokat az adatokat, higy az EU majd mikor szállit a polgároknak olyan vakcinát amit fel lehet tüntetni a zöld paszon.
békalepcse
2021. március 02. 00:53
Ezzel meg is kezdődik az emberek digtális röghözkötése, aminek beláthatatlan következményei lesznek. Precizen halad a jogfosztás és ahogy megírták már többen, maguk az emberek akarják majd a jogaikat elvetetni. Aki nem értrné. Igen nagy a látencia akik a fertőzésen probléma nélkül átesetek és nekik saját jogon kéne biztosítani a szabad mozgást az irányelvek szerint, de nekik is a betegségipar áldására lesz szükségük, különben ki lesznek zárva a társadalomból. Szép új világrend...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!