A törökök állítják, nem akarták megalázni Von der Leyent

2021. április 09. 09:57

Ankarában azt állítják, az EU protokollra vonatkozó kéréseinek tettek eleget az ülésrenddel.

2021. április 09. 09:57
null

Határozottan visszautasította Törökország, hogy a női mivolta miatt nem kapott széket a keddi tárgyaláson Ursula von der Leyen, számol be a Szabad Európa. Ankarában azt állítják, az EU protokollra vonatkozó kéréseinek tettek eleget az elnöki palotában tartott találkozón.

Csak két szék várt az uniós és a török zászlók előtt a három vezetőre

Az Európai Bizottság elnöke Charles Michelnek, az Európai Tanács vezetőjének társaságában tárgyalt kedden Recep Tayyip Erdoğan török elnökkel. A vendégeket egy nagy terembe vezették az Erdoğannal folytatott megbeszélésekhez, de csak két szék várt az uniós és a török zászlók előtt a három vezetőre.

Von der Leyen később egy nagy, bézs kanapén ülve volt látható,

külön férfi tárgyalópartnereitől. Az erről készült fotók élénk bírálatot váltottak ki a közösségi médiában, a megjegyzéseket írók nemi megkülönböztetést emlegettek.

Mevlüt Çavuşoğlu török külügyminiszter szerint Törökországot „rendkívül igazságtalan” kritika érte a látogatás és Von der Leyen állítólagos semmibe vétele miatt. Azt bizonygatta, a protokollért felelős török és uniós tisztviselők a látogatás előtt találkoztak, és a szoba elrendezése megfelelt az Európai Unió kéréseinek.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2021. április 09. 23:29
Szó se róla, elegáns nő egy elegáns kanapén.
brekker
2021. április 09. 20:05
"Minek ment oda?"
zakar zoltán béla
2021. április 09. 19:09
őt már nem lehet
masikhozzaszolo
2021. április 09. 18:11
Volt ott korábban még egy szék. De kivitték. Az volt SZÁMONKÉRŐSZÉK.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!