Húsvéti tojásokra írt üzenetekkel tiltakoztak a mianmari tüntetők

2021. április 05. 08:57

A mianmari Politikai Foglyokat Támogató Egyesület (AAPP) szerint szombat estig 557 ember vesztette életét, 2658-an pedig őrizetben vannak.

2021. április 05. 08:57
null

Húsvéti tojásokra írt üzenetekkel tiltakoztak vasárnap a hadsereg hatalomátvétele ellen Rangunban, több kép, köztük a junta központi döntéshozó testületét vezető Min Aung Hlaing tábornok lemondását követelő felirat a közösségi médiára is felkerült.

„A húsvét a jövőről szól, Mianmar népére pedig ragyogó jövő vár egy föderális demokráciában” – áll a hadsereg hatalomtávétele során feloszlatott civil kormány egyik keresztény tagjának közleményében. „Jézus feltámadt – halleluja! Mianmar is feltámad!” –jelentette ki Twitter-üzenetében Charles Bo bíboros, a mianmari katolikus egyház legmagasabb rangú főpapja. 

A délkelet-ázsiai országban a hadsereg február elején vette át a hatalmat, azóta szinte folyamatosak a tüntetések, a hatóság pedig éles lőszert is bevet a tiltakozók ellen.

A mianmari Politikai Foglyokat Támogató Egyesület (AAPP) szerint szombat estig 557 ember vesztette életét, 2658-an pedig őrizetben vannak,

köztük azok is, aki a múlt héten a CNN hírtelevízió munkatársainak nyilatkoztak. Az állami média péntek este arról adott hírt, hogy a hatóságok vádat emeltek a televízió, a közösségi média és a sajtó 18 prominens képviselője ellen azon a címen, hogy lázadásra és parancsmegtagadásra szólították fel a katonákat. Többen, köztük egy ismert blogger elrejtőztek a hatóságok elől.

(MTI)

Címlapkép: MTI/AP

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. április 05. 17:09
Húsvéti tojásokra írt üzenetekkel tiltakoztak a mianmari tüntetők Gréczy Zsolt is tojásaira írta tiltakozását No FIDESZ Az egyik tojásán volt az N a másikon az O, a farkára került a FIDESZ felirat, de sajnos fel kellett neki állítani ahhoz, hogy kiférjen a FIDESZ szó így is a Z már a kupakra került.
mucsay
2021. április 05. 16:02
ja, ezek az egyen, ensz logo-s maszkok biztos jele hogy ez egy alulról jövő, helyiektől eredő tiltakozás
Knerten
2021. április 05. 15:49
Amikor százezren kimennek tüntetni, az tüntetés. Amikor pár százan mennek ki mint "tömeg", előre megírt koreográfia szerint, előre gondosan legyártott jelmezekkel és kellékekkel (pl. tojás), előre beállított fotók és videók készülnek róluk, és előre egyeztetett csatornákon mennek ki a "kurva erős képek" a CNN-nek meg a többi hasonló kloákának, na AZ meg dzsordzsi bácsi biznisze.
Knerten
2021. április 05. 15:46
Spontán szerveződő tiltakozásnak tűnik. Ja, nem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!