Bombával fenyegetőzött egy férfi a Capitoliumnál

2021. augusztus 19. 19:32

A fenyegetőző férfi nem sokkal helyi idő szerint 14.30 előtt megadta magát a rendőrségnek.

2021. augusztus 19. 19:32
null

Donald Trump támogatója egy úgynevezett „tannerit bombával” fenyegetőzött öt órán át, mielőtt megadta magát a rendőrségnek. A tannerit egy szabadon kapható robbanóanyag, mely hatalmas pusztításra képes. A férfi légicsapásokat követelt Afganisztánban, és azt, hogy beszélhessen Joe Bidennel telefonon.

Az amerikai főváros rendőrsége csütörtök este közölte, hogy épp tárgyalásokat folytat egy gyanús jármű vezetőjével a Kongresszusi Könyvtár közelében, a Capitolium épületével és a Legfelsőbb Bírósággal szemben. A sofőr indítékai eleinte ismeretlenek voltak.

Több irodaházat evakuáltak.

A kongresszus nem ülésezik, de a fenntartó személyzet tagjai közül néhányan azért a Capitolium épületében tartózkodnak. A férfi a járdán parkolta le a járművét, és a hozzá közeledő rendőrtisztnek azt mondta, hogy bomba van nála, miközben a kezét egy gyújtógombra hasonlító tárgyon tartja – mondta el J. Thomas Manger, a Capitolium körzetének rendőrfőkapitánya.

Tárgyalóim keményen dolgoznak, hogy békés megoldást találjanak az esetre” – mondta. A Capitol Hillben dolgozó személyzet néhány tagjának azt mondták, hogy maradjanak a helyükön, és az utcákról is meneküljenek az irodákba. 

A teherautóban ülő férfi a 49 éves Ray Roseberry, Észak-Karolinából származik. Csütörtökön reggel 9.15-kor fekete pick-up teherautójával a Kongresszusi Könyvtár előtti járdára hajtott, szembe a Capitolium épületével. 

– kiabálta a férfi az autójából, miközben egyre szaporodtak az incidensről készült képek a Twitteren, melyet járókelők rögzítenek. 

Roseberry egy Facebook élő közvetítést indított később, amelyet azóta eltávolítottak, de ahol azt állította, hogy tannerit-bombával rendelkezik és beszélni akar Joe Bidennel.

Itt a forradalom”

– kiabálta, majd légicsapásokat követelt Afganisztánban, ahol „tízezrek várják, hogy az amerikai hadsereg megmentse őket, miután Biden a csapatok kivonása mellett döntött.”

Nem sokkal helyi idő szerint 14.30 előtt megadta magát a rendőrségnek.  

„Először is légicsapásokat akarok Afganisztánban. Rúgd szét a tálibok seggét, és tartsd távol őket attól, hogy megöljenek embereket”

„Egy szabad országban élünk, Joe, a döntés a tiéd. Ha le akarnak lőni, felrobbantok két és fél háztömböt, mert tele van a szerszámosláda ammónium-nitráttal. Tele van. Nem Joe -t akarom megölnii, hanem haza akarok menni, ahogy az afganisztáni emberek is haza akarnak menni. Az emberek élete a kezeden van. Mindegyik halott sorsa a te kezedben van. Afganisztán, én is erős vagyok és melletted állok!” – mondta a férfi, mielőtt megadta volna magát.

Fotó: Twitter

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hopika
2021. augusztus 20. 00:06
éljenek a redneckek
pandalala
2021. augusztus 19. 23:29
mija helyzet, tényleg volt nála ammónium-nitrát?? .... ilyen robbant fel Libanonban, igaz sokkal nagyobb adag ..
kozmosz
2021. augusztus 19. 23:29
A marha. És fekete kocsival ment oda.
mdave88
2021. augusztus 19. 22:16
https://patriots.win/p/12jwHe8HFi/x/c/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!