Jelentősen csökkentették Kínában a kiskorúak online játékidejét

2021. augusztus 30. 15:27

Az intézkedés a játékfüggőség miatti egyre nagyobb aggodalom nyomán született.

2021. augusztus 30. 15:27
null

Kínában radikálisan korlátozták azt az időt, amelyet a 18 év alattiak online játékokkal tölthetnek:

péntekenként, hétvégén és ünnepnapokon legfeljebb egy órát játszhatnak

a fiatalok a hétfőn bemutatott új rendelkezések szerint. A Kínai Sajtó és Publikációs Adminisztrációs Főhivatal (GAPP) által nyilvánosságra hozott szabályok szerint a 18 év alatti felhasználók a megadott napokon is csak este 8 és 9 óra között tudják használni az online játékokat.

Fokozni fogják az ellenőrzéseket is

Az online játékszolgáltatóknak tilos ezeken az időkereteken kívül bármilyen formában játéklehetőséget biztosítani a fiatalkorúak és gyerekek számára, és fel kell állítaniuk egy valódi személyazonosító rendszert.

Kína korábban a kiskorúak játékhasználati lehetőségét ünnepnapokon három, egyéb napokon 1,5 órában korlátozta.

A GAPP közlése szerint fokozni fogják az online játékokkal foglalkozó cégek ellenőrzésének gyakoriságát és hatékonyságát, hogy garantálják a korlátozások betartását és a függőség kialakulása elleni rendszer kialakítását.

(MTI)

Nyitókép: MTI

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
turáni sólyom
2021. augusztus 30. 19:50
Kína a jövő, ezt ezzel is bizonyítja. Szembe mer menni a baromságokkal. Az elpuhult, engedékeny Nyugat vesztésre áll. Nézzünk mi is bátran napkelet felé...!
nick89
2021. augusztus 30. 16:18
Ezt pl. másolhatná a NER. Mást meg nem.
nempolitizálok
2021. augusztus 30. 16:11
Kemény, de sok játék hasznos. Igaz, ha a tanulás rovására megy, akkor egyik sem. Én 3,7 tanulmányi átlag felett progresszíven engedném. 4,5 felett már nem is szabályoznám. Én amúgy pénzzel jutalmaztam vagy büntettem, ez iszonyatosan bevált és a gyerek kiválóan megtanulta a pénzt beosztását, sőt a takarékoskodást is.
democRATS
2021. augusztus 30. 16:08
Kína nem hagyja, hogy a modern agyzsibasztás tönkretegye a felnövekvő generációt. Borítékolható, hogy ki nyeri a világ legerősebb hatalma versenyt. Igen, játszani kell, de nem minden egyéb rovására. Gondolok itt a tanulásra és a sportra, illetve a pihenésre. Nyugaton mikor fognak ilyen értelmes törvények születni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!