A brit SAS kommandósai önként maradnának bosszút állni a kabuli támadásért

2021. augusztus 30. 17:03

A brit haderő világhírű alakulatának 40 tagja maradna az országban, hogy válaszcsapást adjon a kabuli repülőtéren végrehajtott csütörtöki merényletre.

2021. augusztus 30. 17:03
null

A Special Air Service (azaz a SAS, Különleges Légi Szolgálat) több tucat tagja nemrég önként jelentkezett arra, hogy Afganisztánban maradjon és a harcok által sújtott területen szolgáljon tovább – írja a Neokohn. A harcosok a kabuli repülőtéren történt múlt hét csütörtöki véres merénylet után terveznek bosszút állni az Iszlám Állam harcosain, akik 13 amerikai katona és 150-nél is több civil halálát okozták a két robbantásos merényletben és az azt követő tűzpárbajban.

Sajtóértesülések szerint a SAS harcosai az Afganisztán és Pakisztán között húzódó határ környékén fogják felállítani bázisukat, amit az amerikai hadsereg Delta Force és Navy Seals egységeinek tagjai is használhatnak majd. A csapatok számára amerikai és brit harci felszerelések is rendelkezésre fognak állni. 

Nyitókép: Kiégett autó a kabuli merénylet után. Forrás: Stringer / Sputnik / AFP

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bajai
2021. augusztus 31. 08:09
Túl sok hősködős filmet láthattak.
zara
2021. augusztus 30. 21:50
idióta gondolkodás.... egyébként az emerikai katonák agyatlan lövöldözésében haltak meg a legtöbben, nem a merényletben(egy öngyilkos merénylő imitált embert tud elérni...)de erről nagy a csend... interviewed by the BBCs correspondent in Kabul said that their family and relatives werent killed in the blast, but by gunfire in the resulting confusion. Mohammeds brother claimed that the firing came from the direction where US soldiers guarding the airports perimeter were stationed. One Afghan who spoke to the BBC claimed that a civilian who had worked with American forces was shot to death by foreign soldiers in the aftermath of the suicide blast.
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2021. augusztus 30. 19:57
Ostoba keménykedés utólag. Az angol-amerikai egó képtelen befogadni hogy taknyosra szopatták őket
makám
2021. augusztus 30. 19:41
minek? arra ott vannak a drónok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!