Olaszországban védettségi igazolvány fog kelleni a munkavégzéshez

2021. szeptember 16. 21:56

Olaszországban egy törvényt készülnek elfogadni, amely minden munkavállaló számára kötelezővé teszi a „zöld igazolványt”.

2021. szeptember 16. 21:56
null

A törvény, amely büntetné azokat a munkavállalókat, akik nem rendelkeznek védőoltással, vagy nem rendelkeznek a közelmúltban elvégzett negatív koronavírus-teszt igazolással, várhatóan október 15-én lép hatályba – áll a The Guardian hivatkozott cikkében. 

– mondta Mariastella Gelmini regionális ügyekért felelős miniszter szerdán. 

Az olaszországi zöld igazolvány igazolja, hogy valaki be van-e oltva a Covid-19 ellen, vagy negatív lett-e a tesztje az előző 48 órában, illetve, hogy nemrég gyógyult-e ki a vírusból. Erre az okmányra jelenleg mindenkinek szüksége van Olaszországban, aki éttermekben akar étkezni, vagy moziba, sportrendezvényekre akar menni, vagy igénybe venni a helyközi vonatokat és buszokat illetve a belföldi repülőjáratokat. 

Az új törvény szerint  az igazolvány bemutatását elmulasztó munkavállalók akár 1000 eurós bírságra is számíthatnak, az igazolvány hiánya miatti igazolatlan távollét pedig a munkavállaló felfüggesztését is maga után vonhatja. Olaszország mellett szeptember 13. óta Görögországban a magán- és a közszférában dolgozó, nem oltott alkalmazottaknak saját költségükön hetente egyszer vagy kétszer kell megvizsgáltatniuk magukat, szakmájuktól függően – teszi hozzá a Portfoló cikke.

Fotó: Eugenio Marongiu / Image Source / Image Source via AFP

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2021. szeptember 17. 14:02
"...fog kelleni..." Hasogassa a fülemet...
DFK
2021. szeptember 17. 13:53
Látom, előkerültek a youtubon virológusi, járványügyi, farmakológiai képesítést szerzett kommentelők. Nem baj, nem kéred az oltást, csak akkor orvosi ellátást se kérj, ha mégis elkapod.
MaBaker
2021. szeptember 17. 09:48
Azért kicsit vicces, hogy ezt a cikket tegnap este 10-kor próbálák meg elásni a hírfolyamban :) Nagy a fosás Orbánéknál így a választások előtt. Nehogy valaki elscrollozzon a rossz hírekig :)
MaBaker
2021. szeptember 17. 09:40
Ugyanez lesz itton is hipp-hopp. Liberális internacionálé alelnökből mégsem lesz szalonna. Sok dolgozónak nem marad más választása, a Mi Hazánkra kell szavazniuk, ha dolgozni akarnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!