Orbán: Magyarországnak fontos a Balkán békéje, stabilitása és biztonsága

2021. november 06. 17:34

A kormányfő kiemelte: a „magyar történelem világossá teszi, hogy ami itt történik, az ránk is hatással van”.

2021. november 06. 17:34
null

Magyarországnak fontos a Balkán békéje, stabilitása és biztonsága, amelyben kulcsszerepet játszanak a Boszniai Szerb Köztársaságban élő szerbek – nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, Banja Lukában folytatott tárgyalásai után a sajtónak.

A magyar kormányfő elmondta, szombaton munkalátogatást tett Banja Lukában, a Boszniai Szerb Köztársaság fővárosában, viszonozva az ottani politikai vezető, Milorad Dodik közelmúltban tett budapesti látogatását. Orbán Viktor kiemelte: a „magyar történelem világossá teszi, hogy ami itt történik, az ránk is hatással van”. A miniszterelnök ugyancsak fontosnak nevezte a térség fejlődésének segítését.

Kiterjesztjük a felelős szomszédsági és gazdasági programunkat a Boszniai Szerb Köztársaság területére is,

és támogatni fogjuk a kis- és középvállalkozókat, és ezzel lehetőséget teremtünk a magyar vállalkozók számára is” – jelentette ki a kormányfő.

(MTI)

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2021. november 07. 10:48
A muzulmán többségű területeken nem is nagyon titkoltan, de nyomulnak a Közel-keleti muzulmán államok. Van elég bosnyák fiatal Szarajevóban, h. legyen kikre hatást gyakorolni. Jobb, ha egy államban, bármilyen kicsi, nagyjából egyforma emberek élnek vallási múlt, nemzetiség szerint. Bosznia tákolmány, de lehet, h addig van béke, míg fennáll a status quo.
ptrfarkas43
2021. november 07. 07:32
A békességet hirdető ballib itt kénytelen a köpönyegen fordítani.
Pelso j.
2021. november 06. 23:09
" támogatni fogjuk a kis- és középvállalkozókat, " Mármint a szerbeket, a magyar adófizetők pénzéből.
pollip
2021. november 06. 23:05
Ha már az unió nem tesz semmit a Balkán érdekében. Odadobja másoknak és bizony le fognak rá csapni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!