Belarussziában szélsőséges szervezetnek minősül a Szabad Európa Rádió

2021. december 23. 16:54

A fehérorosz belügyminisztérium csütörtökön bejelentette, hogy a szélsőséges szervezeteket tartalmazó listájára tette az amerikai Szabad Európa Rádiót/Szabadság Rádiót (RFE/RL).

2021. december 23. 16:54
null

A döntés jogi következménye, hogy az RFE/RL fehérorosz előfizetői akár hatéves börtönbüntetéssel is sújthatók. A minszki kormány és a Nyugat között idén tovább romlott az egyébként is feszült viszony. Aljakszandr Lukasenka államfő tavaly augusztusban nyerte el hatodik elnöki mandátumát az ellenzék és nyugati országok által is vitatott választásokon. Tiltakozás robbant ki, a tüntetési hullámot a karhatalom elfojtotta. Lukasenkát immár számos nyugati ország és az EU nem ismeri el törvényes államfőnek, és célzott szankciókkal is sújtották kormányának tagjait.

(MTI)

Fotó: Alexey Vitvitsky / Sputnik / Sputnik via AFP

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2021. december 24. 10:50
köztudottan cia rádió...
néhai Ch.Pilot
2021. december 24. 00:33
Ha jól veszem ki a képen, akkor a Szabad Európa Rádió emblémája: három buzi nyelve, amikor egy tölcsérből nyalják a fagyit. :-)
nempolitizálok
2021. december 23. 20:43
Jogos, mert az. Az az EU legtöbb szervezete és Soros összes szervezete is az.
Lombi
2021. december 23. 19:09
Mert? Nem az?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!