WHO: Utolsó megoldás lehet a kötelező oltás

2021. december 07. 14:02

Az oltás kötelezővé tételének hatékonysága nem egyértelmű – közölte a szervezet európai részlegének vezetője.

2021. december 07. 14:02
null

A vakcina beadását csak akkor szabad kötelezően elrendelni, ha már minden más lehetséges intézkedést megtettünk annak érdekében, hogy növeljük az átoltottság arányát – mondta el Hans Kluge, a WHO európai részlegének vezetője online sajtótájékoztatóján. Megjegyezte, hogy az oltás kötelezővé tételének hatékonysága nem egyértelmű, mindig az adott helyzettől függ, és az embereknek a hatóságokba vetett bizalma is fontos tényező, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Ami egy társadalomban vagy közösségben jól működhet, az máshol elfogadhatatlan lehet

– mondta a WHO regionális igazgatója.

Európa több országában, köztük Németországban és Ausztriában döntöttek úgy az utóbbi hetekben, hogy kötelezővé teszik a koronavírus elleni oltást. Az intézkedés tiltakozásokat váltott ki. Európán kívül Indonéziában, Mikronéziában és Türkmenisztánban tették kötelezővé az oltást a felnőtt lakosság számára.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ValakiValahonnan
2021. december 08. 03:35
Ha lehet, akkor ennek a WHO-s idiótának - bár a neve okosságot sugall - a kijelentése még rátesz egy lapáttal a korábbi töketlen, nem egységes és "zavaros" kommunikációra (WHO, ENSZ, politikusok, szakértők, ...). Így nem is csoda, hogy a szellemileg gyenge vagy gyengébb képességűek még jobban "összezavarodnak".
Búvár Kund
2021. december 07. 17:08
Választás előtt nem fogják kötelzővé tenni. Ez biztos. De sztem Orbán utánna sem. Megmondta, felnőtt emberek vagyunk... Globalista győzelem esetén, már nem vagyok benne biztos, hogy nem lenne kötelező...sőt! Mondjuk nekem mindegy. Én elsők közt vettem föl már februárban is meg augusztusban is a 3-t. Én hallgatok azokra akik ezt tanulták egész életükben.. mit okoskodjak egy közgazdasági végzettséggel ebben? Ez olyan dolog ahol ndm vezérhetik az embert az érzelmek, ideológiák.. Kihez fordul egy ember a egy vakbélgyulladás vagy szívinfarktus esetén? Nem az orvoshoz rohanunk? Vagy majd azok is akik elkapják a vírust? Na? Akkor most miért nem bíztok az orvosokban? Vagy azt hiszitek majd a fészbuk megműti a vakbeleteket, vagy kigyógyít az internet a kétoldali tüdőgyuciból?
Vakfolt
2021. december 07. 16:09
"A vakcina beadását csak akkor szabad kötelezően elrendelni, ha már minden más lehetséges intézkedést megtettünk annak érdekében, hogy növeljük az átoltottság arányát" Uncsi már ez a faszkodás, Kóbor János is lehet, hogy köztünk lenne, ha ilyen faszságokkal nem bizonytalanodik el és beoltatja magát.
McEmese
2021. december 07. 14:57
A vírusválság érdemi problémáit Orbán vezér törzse nem tudta kezelni. Kimondta a miniszterelnök, hogy ő a halálozásban méri a járványkezelés sikerét; hát Viktor, kelj fel, és nézd meg, hogy alakult az elmúlt 10-20 napban, ha neked ez volt a mércéd. Valamint ide tartozik az az „őrültség”, hogy erődemonstrációba kezdett a kormány a járvány közepén az egészségügyi dolgozókkal, amikor áterőltette a jogállási törvényt. Ezek mind azt mutatják, hogy elveszett a kormányzóképesség ereje.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!