Szakértők javaslatára Ausztria felfüggesztheti az oltási kötelezettséget

2022. február 13. 19:51

Ausztria az európai uniós tagállamok közül elsőként rendelt el általános oltási kötelezettséget a Covid-19 ellen.

2022. február 13. 19:51
null

Ausztria felfüggesztheti a koronavírus elleni általános oltási kötelezettséget, ha az orvosokból és jogászokból álló bizottság ezt javasolja – jelentette ki vasárnap a Krone című lapnak Karl Nehammer osztrák kancellár. A kötelező oltásról rendelkező jogszabály a héten lépett hatályba, de a kormány folyamatosan figyelemmel kíséri a jogszabály végrehajtását – tudatta az osztrák kormányfő.

A jogászokból és orvosokból álló bizottság újraértékeli, hogy az oltás kötelezővé tétele továbbra is jogszerű lépés-e”

– mondta Nehammer. A kancellár világossá tette, hogy készek megmásítani a jogszabályt, ha a bizottság azt javasolja.

Ausztria az európai uniós tagállamok közül elsőként rendelt el általános oltási kötelezettséget a Covid-19 ellen.

(MTI)

Nyitókép. MTI/Komka Péter . Illusztráció.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fcmartely
2022. február 15. 17:05
https://www.parlament.gv.at/PAKT/VHG/XXVII/SN/SN_267072/# Aki nem tud németül, megtalálja pl. a mediaforrás oldalon a fordítását...
luxusbatar
2022. február 14. 14:04
Ausztria, Németország keleti tartománya. Österreich. A németek nélkül azt se tudják merre vannak a térképen. Hát, eddig vártak, hátha a németek is bevezetik. Nem fogják. Épp ezért visszakoznak. Pedig ez egy tökös döntés volt!
quimby
2022. február 13. 22:28
Tehát egy lassú szubliminális hedonista baráti köri befolyás áldozata voltam eddig, ennek tegnap véget vetettem. Akármilyen áron. Az intuíció, már egy ideje jelzett. Csak kivártam, de most reagáltam. A reakció az egyes ismerettségi kapcsolatok megszkítása.
quimby
2022. február 13. 21:53
Tehát a jogot fogjuk fel hagyományosan: A Tiltott gyümölcsből szabad volt enni a figyelmeztetés ellenére, de aki evett belőle az halálnak halálával halt. Mit jelent ez? Mindent szabad nekem, de nem minden használ - Sz. Pál. Ez egy természetes jog amivel mindenki születik. A jogot nem az állam alapítja, nem közmegegyezésből születik, hanem immanens racionális kikövetkeztethető tételek ezek. És ezek nem változhatnak, ahogyan a víz se forrhat 0 fokon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!