Már csak néhány napra elég az élelem a háború sújtotta ukrán városokban

2022. március 23. 15:51

Jelenleg az egyik legnagyobb gond az ellátási lánc sebezhetősége a humanitárius segítségnyújtási tanácsadó szerint.

2022. március 23. 15:51
null

A háborús övezetekben található ukrán városokban csak néhány napra elegendő élelem maradt – közölte Steve Gordon, a Mercy Corps ukrajnai humanitárius segítségnyújtási tanácsadója.

„Jelenleg az egyik legnagyobb gondunk az ellátási lánc sebezhetősége. Tudjuk, hogy

– idézi Gordont a Kárpátalja a Korrespondent ukrán hírportál alapján.

A cikkben arra is kitértek, hogy Gordon a harcok kitörése óta Harkivban tartózkodik. Elmondása szerint a harkivi és szumi lakosok mintegy 70 százaléka jelenleg teljes mértékben a humanitárius segélytől függ.

A tanácsadó arra is felhívta a figyelmet, hogy 

a humanitárius folyosók kudarca miatt sokan csak a civil társadalom támogatásának köszönhetően maradnak életben.

Nyitóképen romok eltakarítása Harkovban. Fotó: MTI/EPA/Stanislav Kozliuk

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Perczel Éva
2022. március 24. 06:49
"humanitárius segítségnyújtási tanácsadó"??? Az meg mi a szösz? Tanácsot osztogat tényleges segítség helyett?
elfújta az ellenszél
2022. március 23. 19:11
Hát ez bizony elég durva. De ha már tőlünk azt követelik, hogy mondjunk le az olcsó orosz földgázról, akkor ők is lemondhatnak erről-arról, nem igaz? Mutassanak jó példát a nélkülözésben
fatman
2022. március 23. 17:47
Ja, majd a CIA nyilván kűld nekik kaját a zinternyeten keresztű...
diós guba
2022. március 23. 17:03
Hát minden nemzet álmodik egy ideáról, Nagy-Románia, Nagy-Szerbia, Nagy-Albánia, Nagy-Magyarország, Nagy-Lengyelország, Nagy-Litvánia, stb. Ukrajna megkapta a történelemtől ezt a ritkán osztott lehetőséget. Rosszul élt vele. Ez az álom oly mesés, de mostan jön az ébredés. Ukrajna a pattanásos kamaszkorba jutott, ami egy veszélyes időszak. Most dől el, hogy lesz-e belőle csavargó, vagy át tud lépni a bölcs férfikorba. A metafórákat mellőzve, itt csak nagyon nagy ukrán államférfiak tudnák megmenteni az országot. Ha megnyerné is valami módon Ukrajna ezt a háborút, Zelenszkijjel nem lehet európaivá tenni ezt a nagy behemód szerencsétlen országot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!