Soltész: Magyarország segít a menekülteknek, de fegyvert és katonát nem küld

2022. április 19. 17:52

Az államtitkár szerint Magyarország sokkal többet tud segíteni, ha Kárpátaljával együtt a „béke szigete marad”.

2022. április 19. 17:52
null

Magyarország a háború kitörése óta 1300 tonna segélyt jutatott el Ukrajnába, és több százezer menekültnek segített hazánkban, de fegyvert és katonát továbbra sem küld – hangsúlyozta Soltész Miklós államtitkár, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke kedden, miután Ljubov Nepoppal, Ukrajna budapesti nagykövetével látogatást tett a budapesti BOK csarnokban működő humanitárius tranzitponton.

Magyarország nem ért egyet az orosz kőolaj és a gáz importjának embargójával

A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a közmédiának nyilatkozva közölte, hogy

Magyarország nem ért egyet az orosz kőolaj és a gáz importjának embargójával sem, mert az olyan mértékben sújtaná a magyar és az európai gazdaságot, hogy „tönkremennénk, és segíteni sem tudnánk” – mondta.

Ukrajna nem ért egyet

Az ukrán nagykövet, aki először látogatta meg a tranzitpontot, köszönetét fejezte ki a magyar kormány és a magyarok segítségért, és azt kérte, hogy továbbra is támogassák az Ukrajnából érkezőket. Ugyanakkor jelezte,

tiszteli és megérti a fegyverszállításra vonatkozó magyar álláspontot, de nem ért vele egyet.

„Nem lehet védekezni fegyver nélkül” – hangsúlyozta Ljubov Nepop.

Fotók: Ficsor Márton

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2022. április 19. 19:28
Ha nem küldött volna fegyvert a nyugat, Ukrajna jórésze nem lenne romhalmaz, már fel lenne oldva az embargó, az persze egy másik dolog, hogy Zselé valahol nyugaton élvezné összerablott vagyonát.
Bell & Sebastian
2022. április 19. 19:27
Agit-prop., te drága! Megfigyeléseim szerint olyasmi nekünk itt nincsen, amivel ott lődöznek. A politikusi hozzá nem értés legjobb példája a német huzavona arról, küldjenek-e repülőgépeket? Mondjuk rekordidő alatt lelket vernek 20 darab raktáron rohadó MIG-29 -be, mert minden ehhez szükséges alkatrész a polcon hever. Mondjuk pont van 20 fő ráérő ukrán pilóta, akik kiutaznak értük Németországba. Találnak a pince mélyén mindent, amit a konzolokra lehet akasztani és elrepülnek velük Kelet felé. ... Ez a mese azért tart csak eddig, mert a befejezése annyira triviális, hogy nem is érdemes vele az időt tölteni.
NTLLK
2022. április 19. 19:18
Mellékágon azért ez egy "kicsit" mindig rohattszemétorbán-ról is szól ám!!!
VeJoLa
2022. április 19. 18:55
"Z"-nek nem kellett volna háborút provokálnia, ha nincs esélye arra, hogy megnyerje! És ha nincs esélye megnyerni, akkor békét kell kötnie! Nem Ukrajna léte, meg az ukrán nép élete a tét, legfeljebb a saját meg a megbízói hatalma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!