The New York Times: Orbán Viktor veszélyes példát mutat a republikánusoknak

2022. április 14. 08:19

Bret Stephens, a magazin véleményírója szerint a liberalizmus súlyos támadás alatt áll az Egyesült Államokban.

2022. április 14. 08:19
null

Orbán Viktor legutóbbi győzelme Magyarországon megpecsételte az ország sorsát az illiberális demokrácia felé vezető úton, ami veszélyes példát mutat a republikánusoknak, olvasható a New York Times hasábjain. Bret Stephens, a magazin véleményírója szerint

a liberalizmus súlyos támadás alatt áll az Egyesült Államokban,

de Európában különösen, és ennek lényegében a legnagyobb globális bajnoka Vlagyimir Putyin.

A szerző megemlíti: ahogy Joe Biden amerikai elnök érzékeltette, a világban kulcsfontosságú csata zajlik a demokrácia és a zsarnokság között.

Nyitókép: MTI/Benko Vivien Che

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Flagellator1974
2022. április 15. 00:54
"a liberalizmus súlyos támadás alatt áll az Egyesült Államokban" Na és?
ben2
2022. április 14. 15:55
A liberalizmusra és a demokráciára a legnagyobb veszélyt az a téveszme jelenti, hogy a demokrácia csak liberális lehet, mert így bármilyen nem liberális irányzat automatikusan rendszerellenessé válik, amikor pedig a liberalizmus (logikájánál fogva garantáltan) csődöt mond a valóságban, a választóknak nem marad más lehetőségük, mint hogy a rendszeren kívül keressenek alternatívát.
Takagi
2022. április 14. 14:05
Fostok buzi neokomcsik?
Karbantartó9
2022. április 14. 12:50
Egy mondatban ennyi hazugságot ritkán látni! Mertugyebár: Van a liberalizmus, ami a szabadabb gondolkodást és gazdálkodást, egyenlő jogokat jelenti. Ez az alapja a globalizmusnak, mint világgazdasági eseménynek, ahol a tengersok pénzzel rendelkező multi egyenlő esélyekkel megvásárolhat bármit a világon a kevesebb tőkével rendelkezőkel szemben. Merthogy a jogok egyenlőek, de a pénztárca mérete eltérő. Ez a globalizmus alapigazságtalansága. És aztán van a liberalizmusra ráülő szélsőség, ami a hiperérzékenység mentén az egyenlőséget és a személyi jogokat minden más fölé helyezi. Lásd LMBTQ, a nők jogai, a kutyák jogai, a feketék jogai, a személyek jogai bárkivel szemben bármilyen módon. Lásd: egy férfi is szülhet, magukat nőnek képzelő/hazudó férfiak nőkkel versenyeznek, adjatök munkát magas fizetéssel, mert én meleg vagyok, stb. És jelenleg ez ellen a liberális szélsőség elleni védekezésről lehet csupán beszélni, nem pedig a liberalizmus elleni támadásról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!