Teherán szerint Washington hasznot húz az iráni zavargásokból

2022. szeptember 27. 08:19

„Washington mindig Irán stabilitásának és biztonságának meggyengítésére törekszik, igaz, mindeddig sikertelenül” – írta az iráni külügyminisztérium szóvivője.

2022. szeptember 27. 08:19
null

Az iráni tüntetéshullámok kihasználásával és az ország stabilitásának aláásásával vádolja az Egyesült Államokat az iráni vezetés. Teherán hangsúlyozta, nem fogják annyiban hagyni Washington áskálódását – írja a Reuters.

Iránban több mint egy hete tartanak az intenzív tüntetések, a 22 éves Mahsa Amini halála miatt. Számos európai nagyvárosban is kiállnak az iráni nőkért. Az amerikai vezetés az elmúlt hét folyamán szankcionálta az iráni erkölcsrendészetet, valamint hozzátette: akár internetet is biztosítanának a tüntetőknek, hiszen az országban jelentősen korlátozzák az online tartalmakhoz való hozzáférést.

– írta az iráni külügyminisztérium szóvivője, Nasser Kanaani. A tisztviselő Instagram posztjában az Egyesült Államokat és néhány EU-s ország vezetését az iráni kormányt támogató milliók semmibevételével vádolja.

Nyitókép: Xose Bouzas / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2022. szeptember 29. 22:59
Teheránnak ördöge van! :-D
Csomorkany
2022. szeptember 27. 10:12
Hát igen, de lehet, hogy nem kellene a rendőrségüknek nőket agyonverni a hajviseletük miatt.
Csak egyszerűen
2022. szeptember 27. 09:22
Ők miből nem húznak hasznot? Mások szenvedésén nyerészkednek már legalább 100 éve. S nem csak ők.
ExMunkatárs
2022. szeptember 27. 08:58
Egy nemzeti konzultáció segítene. Az igazán lényeges kérdésekről, mondjuk hogy legyen-e kötelező a buzipropaganda az óvodákban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!