Bécsi elemzés: Orbán Viktor kormánya a legstabilabb Európában

2022. szeptember 24. 07:46

Az osztrák analízis szerint az EU-ban egyre nagyobb nehézséget jelent több kormánynak, hogy a ciklus végéig kihúzza.

2022. szeptember 24. 07:46
null

A Pantarhei nevű bécsi elemző- és tanácsadócég nemrégiben készített egy elemzést, amelyben és azt mérték fel, hogy az uniós tagállamokban mennyire stabil a kormányzat.

Az elemzők Magyarországot sorolták az első helyre

– számolt be az eredményről az Euractiv.

Elemzésükben elsősorban azt vették figyelembe, hogy a kormány hány pártból tevődik össze, valamint, hogy az adott országban hány kormányválság volt az utóbbi két parlamenti ciklusban.

Stabil kétharmados többség a Fidesz-KDNP mögött

Az Euractiv szerint így nem meglepő, hogy Magyarország került az első helyre, mivel 2010 óta a Fidesz és KDNP kétpárti koalíciója van hatalmon és az utóbbi évek választásain rendre kétharmados többséget szereztek a parlamentben Kormányválság 2010 óta pedig nem volt – mutattak rá a szakértők.

Magyarországot Ciprus, Litvánia, Luxemburg és Németország követi a stabil kormányok listáján. Míg Spanyolország, Bulgária és Olaszország a lista másik végére került. Ugyanis ezekben az országban „viszonylag gyenge, sok pártból álló kormánykoalíció végzi a kormányzást, és az utóbbi években jellemzők voltak a kormányválságok” – magyarázták.. 

A Pantarhei elemzői úgy látják, hogy a mostani, válságos helyzetben az

Európai Unió-szerte nehézséget jelent a kormányoknak az, hogy egyáltalán a ciklus végéig kihúzzák

– idézte az elemzést az Euractiv.

A tagállamok stabilitása befolyásolja az uniós döntéshozatalt is

Az elemzésben arra is kitértek, hogy a tagországok kormányainak instabilitása az egész uniós döntéshozatalára is kihat, ugyanis az Európai Tanács állam- és kormányfői is egyre nehezebben tudnak megegyezni emiatt a különféle kérdésekben, és a tagállamok az eddigieknél gyakrabban blokkolják az Európai Bizottság által kezdeményezett lépéseket – hangsúlyozták a cikkben.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

 

 

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zotyiló007
2022. szeptember 25. 09:58
Ez a Prométeusz rettentően buta. De az ilyen felháborítóan ostobáknak köszönhető az összes 2/3. Köszönjük ostobák.....
utolsó kisgazda
2022. szeptember 25. 06:23
Drága magyar tarka Marhák! Az oroszok bizony megbuktak a gázukkal, mert Európa tározóit feltöltötték. Magyarország gáz tározói csaknem tele vannak. Ha Putyin elzáratja a gázcsöveket, akkor magát rúgja valagon. Az EU gázproblémája megszűnt, az oroszoké viszont gazdasági katasztrófát okoz. Nekik. Az igazi kérdés, ki játszadozik ezzel a problémával? Megmondom. A magyar kormány az egyszemélyes Orbán Viktor a felcsúti kiscigány. A maffiózó! Bizony kedves Tahóim! Tudja valaki, hogy mennyiért vesszük a gázt? Nem, mert titok! A nagyon stabil diktátor Orbán úgy kúr át Titeket, hogy nem is sejtitek. Orbán a legnagyobb gazfickó Európában. Ti isszátok szavait, hazugságait. Ostoba népség.
Lajoss
2022. szeptember 24. 14:41
Felépült az új pártállam. Kádár népe boldog..na,jó,kb.25%..
KBA98
2022. szeptember 24. 11:22
Örülök, hogy a OV a miniszterelnök és ez maradjon is így! Az ún. Európa és a moslékjai tehetnek neki- és nekünk egy szívességet - ha hagyjuk -!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!