Mindenkinek nehéz év volt: az amerikai milliárdosok 660 milliárd dollárral lettek szegényebbek

2022. december 30. 06:10

Elon Musk vagyona is 115 milliárd dollárral csökkent, így már nem ő a világ leggazdagabb embere.

2022. december 30. 06:10
null

Az Egyesült Államok milliárdosainak vagyona összesen 660 milliárd dollárral (mintegy 264 ezer milliárd forint) csökkent 2022-ben – olvasható a Forbes összegzésében, amely szerint a világ leggazdagabb emberei összesen több mint 2000 milliárd dollárt veszítettek ebben az évben.

A pénzügyi magazin összesítése szerint az év vesztese Elon Musk, akinek cégeiben megtestesülő vagyona 115 milliárd dollárral zsugorodott, jórészt a tőzsdei árfolyamok csökkenése miatt. A Tesla, a SpaceX és két hónapja a Twitter tulajdonosa elveszítette a világ leggazdagabb embere pozíciót, de

139 milliárd dolláros vagyonával változatlanul a leggazdagabb amerikai.    

Az amerikai milliárdosok listáján második helyen szereplő Jeff Bezos, az Amazon internetes kereskedőcég alapító-elnöke 80 milliárd dolláros veszteséget volt kénytelen elkönyvelni az idén, és a december 27-i adatok szerint vagyona 106 milliárd dollár volt. A veszteséglista harmadik helyén áll Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, a közösségi médium anyavállalata, a Meta vezérigazgatója, aki vagyonának csaknem kétharmadát veszítette el, és 78 milliárd dollárral, 42 milliárdra csökkent értéke, amivel a leggazdagabb amerikaiak listáján is visszacsúszott.     

A Google társalapítója Larry Page 40 milliárdos veszteség után 76 milliárd dollárral rendelkezik, míg Phil Knight, a Nike sportszergyártó-cég elnöke 18 milliárd dollárral lett szegényebb, így 45 milliárd dolláros vagyona volt december 27-én, amivel mindketten Mark Zuckerberg elé kerültek a leggazdagabb amerikaiak Forbes által jegyzett ranglistáján.

(MTI)

Nyitókép: YouTube / TED

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2022. december 30. 12:49
Mélyen együttérzek.
az ember
2022. december 30. 12:11
Biztos rossz érzés nekik. Attól, hogy maradt még 100 milliárdja, fájdalmas lehet 80 milliárd elvesztése.
roughneck
2022. december 30. 10:48
Hat, most mit mondjak erre? Mindenkinek megvan a maga problemaja. Nekem is nehez evem volt es nem lettem gazdagabb... :-)))
AKissLaci
2022. december 30. 10:42
Kurva jó, hogy a mandiner azzal foglalkozik, hogy különféle faszszopó milliárdosok hány tucat milliárddal lettek "szegényebbek". Már csak az a párszáz milliárd maradt nekik! Gondolom geci sok dollárdmilliárdos jár ide kommentelgetni, és cikkeket olvasgatni. A mandiner belőlük él, ugye?! Akkor nyaljatok be nekik, jó mélyen, a híg fosig! És csak szopjatok távoli, idegen, de reményteli faszokat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!