„Bírják a gyűrődést” a magyar mentőkutyák Törökországban (VIDEÓ)

2023. február 09. 06:38

A Magyar Református Szeretetszolgálattal három, speciális kiképzést kapott négylábú utazott a helyszínre.

2023. február 09. 06:38
null

Mindenhonnan hangokat hallani a romok alól a földrengés sújtotta területeken. Erről számolnak be a mentőcsapatok – hangzott el a Hír TV Napi Aktuális című műsorában. 

M. Dobos Marianne vendége Nagy Gábor, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgató-helyettese volt, aki kérdésre válaszolva elmondta, hogy a szeretetszolgálat munkatársai a tervek szerint vasárnapig maradnak a katasztrófa sújtotta térségben. De szervezik már a váltást, és az orvoscsoportjuk is felkészül a most kint tartózkodó kutatómentőcsoport jelzései alapján.

 – ismertette Nagy Gábor.

Az ügyvezető igazgató-helyettes megjegyezte, hogy a most kint lévő csapatnak az is volt a feladata, hogy amellett, hogy felméri, hogy milyen helyi szükségletek vannak. A jövőben ugyanis adománygyűjtéssel szeretnének segíteni a tervek szerint – tette hozzá Nagy.

„Bírják a mentőkutyák a gyűrődést”

Az ügyvezető igazgató-helyettes felhívta arra is a figyelmet, hogy „vasárnapig van értelme annak, hogy túlélők után kutassanak a romok alatt”, utána a segítségnyújtás más formái kerülnek az előtérbe. Nagy Gábor kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy a csapatukkal három mentőkutya utazott ki a helyszínre.

„Odafigyelünk rájuk. Komoly kiképzést kaptak, kifejezetten ilyen feladatokra. De bírják a gyűrödést” – húzta alá. 

A teljes beszélgetés alább tekinthető meg:

Nyitókép: Kovács Zoltán Facebook-oldala

***

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sose17
2023. február 16. 22:33
Nagyszerű lánya van államtitkár úrnak! Gratulálok!
Spiltyu
2023. február 09. 17:27
cuki kutyik!!!
2023. február 09. 16:04
Sok erőt kívánok a mentőosztagoknak, kutyáknak és embereknek egyaránt. Áldja meg őket az Isten, és segítse munkájukat!
makapaka2
2023. február 09. 15:03
Hálás köszönet a bátor hősöknek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!