Morawiecki: Magyarország helyett Romániával és a Baltikummal működünk együtt

2023. április 14. 08:59

Sokat változott a kapcsolatunk Magyarországgal Ukrajnával és Oroszországgal szembeni álláspontja miatt – szögezte le a lengyel miniszterelnök.

2023. április 14. 08:59
null

Lengyelország egykor szoros kapcsolata Magyarországgal sokat változott Budapest Ukrajnával kapcsolatos álláspontja miatt – mondta Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök csütörtökön, hozzátéve, hogy országa most szorosabban együttműködik Romániával és a balti államokkal – számolt be az Euractiv.

Egykor nagyon erős volt az együttműködés a visegrádi csoport szintjén, most már sokkal kevésbé” – mondta Morawiecki az Atlanti Tanács washingtoni agytrösztjében.

Hozzátette: „Magyarország helyett nagyon szorosan együttműködünk Romániával és a Baltikummal, ezért mondtam, hogy a kelet-európai országoknak, kivéve Magyarországot, ugyanaz a véleményük arról, hogy mi folyik Ukrajnában”.

Nyitókép: Mateusz Morawiecki Facebook-oldala

Összesen 708 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2023. április 14. 18:55
Addig volt jó a lengyeleknek, amíg a szomszédból megfontolt államférfiak fogták a kezüket, de kiszakították onnan, innentől a lengyelek aláírták a halálos ítéletüket. Sajnos végük!
Kivűlálló
2023. április 14. 18:24
"Morawiecki: Magyarország helyett Romániával és a Baltikummal működünk együtt" Tegyétek azt! :D Ha majd nem fogtok tudni lőni a tankotokkal, mert a román a csőre töltés és a tűzparancs között kilopja a lőszert az ágyúcsőből, majd akkor is így járjon az a ferde szájú pofád! :)
hjrvss
2023. április 14. 18:13
Érdekes dolog ez. Van egy nép középhatalmi álmokkal, amelyiknek a szaporodási rátája úgy 1,2 körül van és a lakosság nyugatra történő kivándorlása lakosság arányban jóval nagyobb, mint Magyarországé. Ez az ország szövetkezni akar (akár gazdasági unió is szóba jöhet) egy háborúban porig rombolt, gazdaságilag szétesett, munkaképes lakosságát nagyrészt elvesztett országgal. Ráadásul ez az ország hadseregét erősebbé akarja tenni Európa legerősebb gazdaságával rendelkező Németországénál. Úgy tűnik, ezt a lakosság nagyon nagy százaléka támogatja, hiszen ezerrel nyomatja az összes párt ezt a választási szöveget.
Vörös Gyuláné
2023. április 14. 18:05
Gratulálok. Nagyon jól fogtak szórakozni román barátaitokkal a Ki árulja el hamarabb a másikat? nevű társasjátékban. .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!