Ömlenek a netre a sosemvolt történelmi eseményekről készült képek – magasabb fokozatba kapcsolt a mesterséges intelligencia

2023. április 02. 14:34

Hallott már a Szovjetunióban történt „kék pestis incidensről”? Nos, nem is csoda...

2023. április 02. 14:34
null

A Midjourney subredditet elárasztják az olyan történelmi eseményeket ábrázoló képek mint például a „hírhedt kék pestis incidens”, amely az 1970-es években történt a Szovjetunióban, vagy épp a „2001-es nagy Cascadia 9.1 földrengés és szökőár”, amely elpusztította Észak-Amerika nyugati partját – számolt be a Vice.

Minden bejegyzés egy képekből álló diavetítést tartalmaz , amelyek megosztják az esemény különböző perspektíváit, valamint ismertetik a katasztrófát követő fontos eseményeket is, beleértve a sajtótájékoztatókat és egyebeket. A bökkenő a következő:

Ezek mind mesterséges intelligencia által generált képek, és ezen események egyike sem történt meg...

 

****

Nyitókép: Midjourney

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsaturnuzs
2023. április 02. 23:57
Hallottatok már a 2001-es hatalmas földrengésről és cunamiról USA és Kanada csendes-óceáni partvidékén? Nem? Pedig kiváló képek vannak róla: reddit.com/r/midjourney/comments/11zyvlk/the_2001_great_cascadia_91_earthquake_tsunami/ (Mesterséges intelligenciával generálták mindet.) Az 1969-es Holdra-szállás kamu volt!!!, képek a "földi forgatásáról": reddit.com/r/midjourney/comments/122b2xx/staging_the_moon_landing_1969/ De a Rammstein már 2004-ben bebizonyította ezt: youtube.com/watch?v=Rr8ljRgcJNM Mesterséges intelligencia emberbőrben: egy fotós kigenerált képeket retusált és tett közé, később beismerte ezt: arstechnica.com/information-technology/2023/02/viral-instagram-photographer-has-a-confession-his-photos-are-ai-generated/ A Holdon űrhajós lovagol: arstechnica.com/information-technology/2022/09/openai-image-generator-dall-e-now-available-without-waitlist/ Gördeszkázó PC: arstechnica.com/information-technology/2023/03/bing-chat-can-now-generate-ai-images-using-an-advanced-version-of-dall-e/ Stockfotókat gyártanak MI-kkel...: arstechnica.com/information-technology/2022/12/adobe-stock-begins-selling-ai-generated-artwork/ ...és festményeket. Sok művész máris kétségbeesett...: arstechnica.com/information-technology/2022/12/artstation-artists-stage-mass-protest-against-ai-generated-artwork/ ...más művészek most "találtak rá a tehetségükre": arstechnica.com/information-technology/2022/09/artists-begin-selling-ai-generated-artwork-on-stock-photography-websites/ A nagy stockfotós webhelyeken betiltják arstechnica.com/information-technology/2022/09/fearing-copyright-issues-getty-images-bans-ai-generated-artwork/ ...vagy kiaknázzák arstechnica.com/information-technology/2022/10/shutterstock-partners-with-openai-to-sell-ai-generated-artwork-compensate-artists/ az új lehetőségeket.
Szabó A. Imre
2023. április 02. 21:10
Látjátok, ezért nem lett volna szabad kidobálnotok a könyveiteket! Én már, amíg élek, jól elleszek kb. 4000 kötetes kis házikönyvtárammal és ha nem jön a tűzőrség és meg nem semmisíti, akkor még az unokámnak is ez fogja jelenteni a megbízható szellemi táplálékot.
Syndicalist-Cat
2023. április 02. 19:37
Alternatív történelmi eseményekről rajzolt képek eddig is voltak. Most akkor a művészek aggódhatnak ,hogy a munkájuk elértéktelenedik. Talán pont az lesz a drága amit ember csinált, ki tudja...
Besenyő István újratőtve
2023. április 02. 19:02
"Meg sunyi információszerzés." Most kezdik bontogatni nyugaton is, hogy az AI tetemes mennyiségű információból meríti "tudását", csakhogy ezert az információért tetemes mennyiségű jogdíjat is kéne fizetni. Van egy sanda gyanúm, hogy a gigacégek ezt ki fogják játszani, ahogy a Google is teszi jelenleg a keresőjével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!