Ukrajnában vezekelnek a bloggerek

2023. május 17. 17:41

A bloggereket katonai jellegű információk terjesztéséért nyolc évig terjedő börtönbüntetés fenyegeti.

2023. május 17. 17:41
null

Nyilvános megbánást kellett tanúsítania hat ukrán bloggernek a kijevi légvédelemről megosztott felvételeik miatt.

„Teljességgel elismerem bűnömet, bocsánatot kérek az ukrán néptől, és megfogadom, hogy sosem teszek többé ilyet” – jelentette ki Inna Voronova ismert Instagram-blogger az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) által szerdán közzétett videóján.

Voronova már előzetesen is bocsánatot kért, miután bírálatok érték egyik felvétele miatt, amelyen robbanások láthatók egy légvédelmi állás fölött.

Az SZBU három másik bloggertől is hasonló bocsánatkérő videókat közölt.

A webnaplót vezető férfiak és nők olyan felvételeket töltöttek fel a közösségi médiába, amelyek alapján beazonosíthatók az ukrán légvédelmi állások. A bloggereket katonai jellegű információk terjesztéséért nyolc évig terjedő börtönbüntetés fenyegeti.

(MTI)

***

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: Sameer Al-DOUMY / AFP

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NullaSalus
2023. május 17. 23:18
A demokratikus halállistára is felkerültek?
Csigorin
2023. május 17. 21:17
bazdmeg ez mar eszakkoreai stilus hajukat is teptek, melliket is vertek? normalis helyen ilyenkor annyi van hogy kapsz egy penzbirsagot ha tenyleg olyan titkos volt az info de a legnormalisabb az lenne ha nem hazudnak azt hogy mindent is lelottek
letsgobrandon
2023. május 17. 20:37
az ellenzéket már rég betíltották a sajtójukkal együtt mehet a momentum kordont bontani kyyyyyyyvbe
1000bocs
2023. május 17. 19:48
Ha a megkötözött orosz katonák torkának elvágásáról posztolnak, nem jártak volna így. Vagy ártatlan orosz nyelvű civilek fához kötözéséről és kínzásáról. Az az ukrán dicsőségfalra megy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!