Megoperálják Ferenc pápát

2023. június 07. 11:29

Az operáció szükségességét a pápát követő orvosi csapat erősítette meg.

2023. június 07. 11:29
null

Ferenc pápán bélfali sérv miatt műtétet hajtanak végre, ami több napos kórházi tartózkodást igényel a római Gemelli klinikán – jelentette be Matteo Bruni szentszéki szóvivő, miután az egyházfő megérkezett a kórházba.

A közlemény szerint a pápa a szerdai általános audiencia megtartása után ment a Vatikánból a közeli klinikára. A szentszéki szóvivő közölte, a műtétet a délutáni órákban végzik.

Teljes altatással laparotómiát, vagyis hasfali metszést hajtanak végre, és újraépítik a hasfalat protézis elhelyezésével.

Az operáció szükségességét a pápát követő orvosi csapat erősítette meg, miután Ferenc pápa bélfali sérvben szenved, ami gyakori elzáródást okoz egyre erősebb fájdalommal.

A kórházi kezelés több napig eltarthat a műtétet követő felépülés biztosításához. Ferenc pápán kedden végeztek vizsgálatokat a Gemelli egyik speciális osztályán, mely arról ismert, hogy a nukleáris orvostudomány diagnosztikai módszereit alkalmazza.

A pápát március 29-től ugyanebben a kórházban kezelték néhány napig légúti fertőzés miatt. Ferenc pápát 2021 júliusában ugyanebben a kórházban vastagbél-divertikulózis, magyarul bélfali sérv miatt operálták meg.

(MTI)

***

Nyitókép: ANDREAS SOLARO / AFP

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sámson
2023. június 08. 23:19
Jézus ezt tanította: "Atyátoknak se hívjatok senkit e földön; mert egy a ti Atyátok, aki a mennyben van." (Máté evangéliuma 23,9) A képen látható argentin ezt is másképp gondolja... Érdekes.
Sámson
2023. június 08. 23:14
Isten ezt írta a követőinek: 2 Szükséges annakokáért, hogy a püspök feddhetetlen legyen, egy feleségű férfiú, józan, mértékletes, illedelmes, vendégszerető, a tanításra alkalmatos; 3 Nem borozó, nem verekedő, nem rút nyereségre vágyó; hanem szelíd, versengéstől ment, nem pénzsóvárgó; 4 Ki a maga házát jól igazgatja, gyermekeit engedelmességben tartja, minden tisztességgel; 5 (Mert ha valaki az ő tulajdon házát nem tudja igazgatni, mimódon visel gondot az Isten egyházára?) (Biblia, 1Tim3) Akkor ezek szerint a képen látható argentin ugyan Isten csapatában focizik, csak máshogy gondolja, mint ahogy a Főnök? Vagy a másik oldalon van, a luciferiánus oldalon?
Alexis de Tocqueville
2023. június 07. 18:28
Gyógyuljon meg minél előbb, a főnökével meg ne találkozzon még sokáig.
Lauder Stenonis..
2023. június 07. 14:35
Azért egy értelmes 82 éves ember otthon ücsörögne nyugodtan, dolgozna egy kicsit a kertjében és vinné az unokáját horgászni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!