Kemény üzenet a Kremltől: Moszkva meg fogja torolni az oroszok meggyilkolására való buzdítást

2023. június 18. 15:46

Podoljak azon kijelentésére reagáltak, mely szerint „Kijev célja a kemény előrenyomulás maximális számú orosz megölésével”.

2023. június 18. 15:46
null

Moszkva meg fogja torolni az oroszok megölésére buzdító felhívásokat – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a Rosszija 1 televízió vasárnapi Moszkva. Kreml. Putyin című heti műsorában

Peszkov arra reagált, hogy Mihajlo Podoljak ukrán elnöki hivatali tanácsadó a héten ismételten ilyen tartalmú kijelentést tett a médiában, azt hangoztatva, hogy

Kijev célja a maximálisan kemény előrenyomulás maximális számú orosz megölésével.

A szóvivő megjegyezte, hogy Podoljak nem úttörő az ilyen felhívások terén, hasonló nyilatkozatok az ukrán katonai hírszerzés parancsnoka és az ukrán biztonsági tanács tagjai részéről is elhangoztak.

„Nem lehet az oroszokat gyilkossággal fenyegetni. Az oroszoknak ezért büntetniük kell, és mi ezt meg is fogjuk tenni” – hangoztatta.

Peszkov kifejezte reményét, hogy az efféle megnyilatkozások külföldön megkapják a megfelelő minősítést. Megjegyezte: a nyugati parlamenti képviselők de facto gyilkosoknak küldenek segélyt.

Ukrajna demilitarizálása sokban teljesült

A szóvivő az RT orosz állami televízió arab nyelvű adásának úgy fogalmazott, hogy az Ukrajna ellen elkezdett "különleges hadművelet" a Nyugat elleni háborúként folytatódik, mert szerinte Kijev nem akar, nem vágyik és nem képes szuverén álláspont kinyilvánítására, és Washington diktálja neki, hogy mit tegyen

Peszkov azt hangoztatta, hogy az Ukrajna demilitarizálására irányuló hadművelet célja „sokban teljesült”, mert csökkentette Kijev saját fegyverkészletét. Erre reagálva Gyenyisz Pusilin, a donyecki régió Moszkva által megbízott vezetője a RIA Novosztyi hírügynökségnek Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteki nyilatkozatára hivatkozva azt mondta, hogy

az ukrán haditechnika, hadiipar és karbantartó kapacitás gyakorlatilag valóban megsemmisült,

és ebből a szempontból a demilitarizálás valóban megtörtét, és Ukrajna számára a keleti területi elleni „agresszió” folytatását csakis nyugati fegyverszállítások teszik lehetővé. Leszögezte ugyanakkor, hogy ezzel nem fejeződött be az Oroszország részének nyilvánított régiók „felszabadítása és a nácitlanítás”.

A NATO-országok fegyverszállításai „határozottabb intézkedések alkalmazására” kötelezik Oroszországot

A Kreml szóvivője azt RT-nek azt mondta, hogy a NATO-országok a fegyverszállítással a konfliktus részesévé válnak, ami Oroszországot „határozottabb intézkedések alkalmazására” kötelezi. Putyint idézve hangsúlyozta, hogy az Ukrajnának biztosított fegyverek hatótávolságának növekedésével párhuzamosan szélesedik az "ütközőzóna", vagyis az a távolság, amellyel Oroszországnak el kell távolítania az ukrán hadsereget a saját területéről.

Megismételte az orosz álláspontot, amely szerint a NATO-országok beavatkozása a konfliktusba bonyolultabbá, kiszámíthatatlanabbá teszi a helyzetet, de nem befolyásolhatja az események általános kimenetelét. A szóvivő azt ígérte, hogy Oroszország folytatja a „különleges hadműveletet”, és el fogja érni céljait,

le fogja zárni a háborút, amelyet a „kijevi rezsim” 2014-ben elkezdett.

Szergej Ordzsonikidze volt ENSZ-főtitkárhelyettes, egykori orosz külügyminiszter-helyettes az Izvesztyija című lapban vasárnap megjelent nyilatkozatában azt hangoztatta, hogy Kijev a Nyugat, elsősorban az Egyesült Államok parancsára utasított el kategorikusan minden megállapodást. Mint mondta, Washingtonnak nem arra volt szüksége, hogy Ukrajna demilitarizált és semleges ország legyen, hanem hogy harcoljon Oroszország ellen.

(MTI)

***

A nyitóképen Dmitrij Peszkov. Fotó: RAMIL SITDIKOV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2023. június 19. 02:03
A kioktatási kísérletekre meg aztán végképp nincs pardon ti senkiházi férgek!
Pierre
2023. június 18. 19:54
tehat: hadseregukkel bevonultak egy masik orszagba, hogy elvegyek annak valamekkora reszet. Kozben halomra gyilkoljak az ottani lakossagot, katonakat es civileket egyarant, bombazzak a varosokat, a tavoliakat is, leromboljak az ipart, a gazdasagot, a termeszetet, gyerekeket tomegesen kilopnak az orszagbol, noket-gyerekeket eroszakolnak, embereket csonkitanak meg. Es amikor a sajat orszagat vedeni probalo fel azt mondja, hogy meg kell olni a megszallo katonakat, akkor elkerekedett szemmel csodalkoznak, aldozatok, "bancsak” oket, melyen felhaborodnak, es oriasi bosszut helyeznek kilatasba az oket ert meltatlansagok miatt. Ismerjuk mi is ezt a viselkedest, az orbinistak is egy az egyben ezt a psziches deformaciot produkaljak.
stug
2023. június 18. 19:51
"Öld a muszkát, ahol éred: ezzel is a békét véded." /Lao Ce/
LancelotDuLac
2023. június 18. 17:38
juj, de félek! XDDDD Öljetek meg miden retkes oroszt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! .......... segitség!!! - éppen most torolnak meg!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!