„Barátságtalan és populista lépés” – nekimentek az ukránok a lengyeleknek

2023. július 20. 15:39

Denisz Smihalnak enyhén szólva sem tetszik a lengyelek ukrán gabonaexporttal kapcsolatos álláspontja.

2023. július 20. 15:39

Denis Smihal ukrán miniszterelnök csütörtökön „barátságtalan és populista lépésnek” nevezte Lengyelország azon javaslatát, amely az ukrán gabonaexport tilalmának meghosszabbítására irányul – írja a Reuters.

„Ebben a kritikus időszakban Lengyelország továbbra is blokkolni kívánja az ukrán gabona exportját az EU-ba. Ez egy barátságtalan és populista lépés, amely súlyosan érinti a globális élelmiszerbiztonságot és Ukrajna gazdaságát” – írta a Twitteren az ukrán miniszterelnök.

Öt közép-európai ország (Magyarország, Lengyelország, Bulgária, Románia és Szlovákia) azt szeretné, ha az Európai Unió legalább az év végéig meghosszabbítaná az ukrán gabonaimport tilalmát. A tilalom egyébként szeptember 15-én járna le.

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. július 20. 19:21
"II.baljoska61 2023. július 20. 17:37 No, fidióták, ilyenekhez vezet az, amikor minden ország vezetőinek a saját országa az első!" Nulandisztánnak nincs ilyen kormánya balf444sz.
Uztu
2023. július 20. 19:18
Mocskos lengyelek. Azok után hogy minket hátbaszúrva nyalták fényesre az ukránok seggét most még hőbörögnek a gabona miatt? Pedig még két lengyelt is megöltek az ukik.
Málaga21
2023. július 20. 18:09
"amely súlyosan érinti a globális élelmiszerbiztonságot és Ukrajna gazdaságát" Még ha így is van, miért érdekelné ez a lengyeleket? A globális élelmiszerbiztonságot oldják meg a globalisták, az ukrán gazdasági problémákat meg ti. Egyik sem a lengyelek dolga.
Shanya
2023. július 20. 18:07
Kedves Smihal! Afrikába kellene vinni, nem az EU-ba. Ja, hogy ott nem kaptok annyit érte meg most nem megoldható a kivitelezés Odesszán keresztül? A közép-európai gazdáknak van nélkületek is egyéb problémája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!