Iszonyatos pusztítást végez a tűz és a víz Európában

2023. augusztus 07. 06:22

Francia és holland turisták tucatjait mentették ki drámai körülmények között Szlovéniában erdei táborhelyekről, szigetekről.

2023. augusztus 07. 06:22

Még mindig rendkívül súlyos a helyzet a sosem látott esőzések miatt Szlovéniától Ausztriáig, bár tetőztek a folyók – számol be az Euronews. Ezzel szemben Portugáliában és Cipruson a hőség és a heves szelek miatt újabb és újabb helyen kap lángra a növényzet. 

Vasárnap is több mint hatszáz embert kellett kitelepíteni déli szomszédunkban az áradások és gátszakadások miatt. Többek között osztrák, 

francia és holland turisták tucatjait mentették ki drámai körülmények között erdei táborhelyekről vagy szigetekről. 

Bár a vízszint stabilizálódik Szlovéniában a nedves talaj miatt nőtt a földcsuszamlások veszélye. Szintén emiatt több tucat embert kellett kitelepíteni az ausztriai Karintiában is. Horvátországban is a legmagasabb szintű árvízvédelmi készültség van, miután rekordszintű vízállást jelentettek a Murán és a Dráván. 

Ezt is ajánljuk a témában

Portugáliában mintegy ezer tűzoltó küzd a több tízezer hektárt felperzselő erdőtüzekkel. A negyven fokos hőség és a forró szelek miatt a tapló szárazságú erdők könnyedén gyulladnak ki újra meg újra. Lángolnak az erdők Cipruson is, ahol egy korábban már eloltottnak vélt tűz éledt újra a déli Limassol városa mellett. A közeli települések magját egyelőre elkerülték a lángok, de külterületeken lévő házak már áldozatul estek a tűznek.

Nyitókép: Képernyőfotó/YouTube


 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyúlgerinc
2023. augusztus 07. 07:19
Isten nem ver bottal.....
bagira002
2023. augusztus 07. 06:50
Végre valaki az igazat elmondja. https://www.youtube.com/watch?v=jTO_3LX4x-w
bagira002
2023. augusztus 07. 06:39
Hogyan lehet eleget tenni a klímaváltozásnak , egyik évben aszály másik évben özönvíz árvíz. Bezöldül kommunisták erre még nem találtak kellő magyarázatot . Te benyalod a klíma kamut . https://www.youtube.com/watch?v=jTO_3LX4x-w
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!