Bekeményítenek a svájciak: nincs több burka és nikáb az utcán

2023. szeptember 21. 11:14

Jóváhagyta a svájci alsóház szerdán az arcot eltakaró ruhadarabok, például a muszlim nők által visel burka és nikáb viselésére vonatkozó tilalmat.

2023. szeptember 21. 11:14
null

A jogszabályt a felsőház korábban már elfogadta, miután két évvel ezelőtt egy népszavazáson a svájci választópolgárok többsége támogatta az erre vonatkozó javaslatot. Az új jóváhagyás után akár ezer frank, nagyjából 400 ezer forint bírságot is kaphat, aki megsérti az előírásokat. 

A tilalom az orrot, szájat és a szemeket is eltakaró ruhadarabokra – tehát a vallási viseletek mellett például a símaszkokra és más kendőkre is – vonatkozik nyilvános helyeken. Két svájci kantonban – Ticinóban és Sankt Gallenben – már eddig is érvényben volt hasonló jellegű tilalom. A mostani szövetségi szintű szabályozással Svájc Belgiumhoz és Franciaországhoz csatlakozik, ahol már korábban törvényt hoztak az arcot eltakaró viseletek tilalmáról.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: Aamir QURESHI / AFP

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. október 06. 16:42
Be lehet menni cipőben a mecsetbe? Az is egy szabály. akkor meg? Rómában római szabály van. Máshol meg más.
masikhozzaszolo
2023. október 06. 16:37
Nika(b) Se Perimeno
survivor
2023. szeptember 21. 15:31
nem kell a burka ! kolbász és hurka ! (sertés)
savrena
2023. szeptember 21. 14:44
Svájc az egy fasza hely. A svájciaknak. Ha nem vagy svájci, akkor nem annyira. Persze nem muszáj oda menni, pláne nem burkában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!