Összefogással állítaná meg az embercsempészeket a német, lengyel és cseh kormány

2023. szeptember 29. 16:30

Megelégelték a migrációs válságot.

2023. szeptember 29. 16:30
null

Német-lengyel és német-cseh határigazgatási együttműködés indul az embercsempészet visszaszorítására - közölte pénteken a német szövetségi belügyminisztérium.

Nancy Faeser, a tárca vezetője megállapodott Vít Rakusan cseh és Mariusz Kaminski lengyel belügyminiszterrel egy munkacsoport felállításáról, amelynek feladata a szervezett embercsempészet elleni közös fellépés. A német, a cseh és a lengyel hatóságok az Európai Rendőrségi Hivatal (Europol) EMPACT (European Multidisciplinary Platform Against Criminal Threats) nevű programjának keretében dolgoznak együtt.

Megállapodtak arról is, hogy a határigazgatásért felelős szövetségi rendőrség (Bundespolizei) egységei a lengyel és a cseh partnerekkel együtt járőröznek.

Ez a tevékenység Lengyelország és Csehország területére is kiterjed, célja az illegális határátlépési kísérletek azonosítása és megakadályozása – áll a közleményben.

Rámutattak, hogy Lengyelország területén már folytatnak közös járőrözést a két ország hatóságai, ezt a munkát ezentúl nagyobb erővel folytatják. Hozzátették, hogy a cseh partnerekkel tervezett munkához az előző hét végén adott hozzájárulást a cseh belügyminiszter.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BaGeNMY
2023. szeptember 30. 07:36
Mi a fax az a FRONTEX? Mit csinál? Mennyi lóvét költünk rá?
Szerintem
2023. szeptember 29. 19:36
Ott fognak kóborolni egymás határainál, egymáshoz oda és vissza átlökdösni a migriket? Ez lenne a migráns beözönlés megoldása? Miközben a német kormány pénzelte hajók tízezerszám hordják be Olaszországba, az illegálisan beözönlőket.
eljolesz
2023. szeptember 29. 18:47
Ezeknek minden szava hazugság, Nyilván a fehéroroszok felőli migrikre akarnak vadászni, a többi csak választási porhintés.
Lombi
2023. szeptember 29. 18:17
Megállítják az embercsempészeket? És átveszik tőlük a migrámsokat? Nem az eu déli határait kellene erősíteni, megvédeni? Megint vízgerebjézés + szavazatgyüjtés. A probléma meg marad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!