Van egy olyan ország, ahol 80 éves szülők randiznak a gyerekeik helyett

2023. szeptember 03. 08:33

Unokákat szeretnének, ezért kézbe veszik az irányítást.

2023. szeptember 03. 08:33

Japánban egyre elterjedtebb, hogy olyan párkereső alkalmakat szerveznek, ahol nem az egyedülálló fiatalok vannak jelen, hanem a szüleik. A CNN részt vett egy ilyen „randevún”, ahol beszámolójuk szerint a hatvanas éveikben vagy afölött járó apák és anyák próbálják kiházasítani 30 pluszos gyermekeiket.

A lap értesülései szerint a szülők mindegyike 14 ezer jent – megközelítőleg 96 dollárt –  fizetett ki azért, hogy részt vehessen egy ilyen eseményen, amelyet a házassági ajánlatot kérő szülők szövetsége szervez. A CNN-nek nyilatkozó résztvevők mind azt remélik, találkoznak egy hozzájuk hasonlóval; egy olyan szülővel, akinek 

egyedülálló lánya vagy fia tökéletes párja lehet magányos gyermeküknek.

Unokákat szeretnének, ezért közbelépnek

A CNN összeállításából kiderült, hogy a növekvő megélhetési költségek, a rossz gazdasági kilátások és a japán munkakultúra „összeesküdött” a fiatal generáció: ezért egyre kevesebb japán dönt úgy, hogy megházasodik és gyermeket vállal. A szüleiket viszont unokákat szeretnének, ezért közbelépnek.

„A szülők számára rendben van, ha ily módon segítik gyermekeik házasságkötését” – mondta Noriko Miyagoshi, a cég igazgatója, aki közel két évtizede szervez házasságközvetítő rendezvényeket.

„Korábban az emberek talán szégyelltek eljönni ezekre az eseményekre, 

de az idők megváltoztak”

 – tette hozzá.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2023. szeptember 03. 12:03
ez csak az ősrégi 'szervezett' házasság újabb változata...
Ugandai Bubu
2023. szeptember 03. 09:32
Sajnos NIgerben és Nigériában nincs ilyen probléma. Ott egy időskorúnak (ha addig nem hal meg) simán van akár 100 leszármazottja, mert ész nélkül szaporodnak.
Welszibard
2023. szeptember 03. 09:11
Sajnos, a fiatal generációnál már totális az amerikanizálódás hatása, az ősi japán szokásokat ugyanúgy kigúnyolják, mint nálunk Landeszmann főrabbi tette a magyar népi kultúrát illetően ("magyar kultúra = bőgatya+fütyülős barack).
Szittya Attila Bendegúz
2023. szeptember 03. 09:01
Ahol a perverzek használt bugyikat vásárolhatnak automatákból, ott semmin ne csodálkozzunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!