Molotov-koktélokat dobtak egy berlini zsinagógára

2023. október 18. 15:49

A berlini zsidóság is egyre inkább fenyegetve érzi magát.

2023. október 18. 15:49

A berlini zsidó közösséget nemrég megrázta, hogy molotovkoktélokat dobtak az egyik zsinagógájukra. A rendőrség jelentése szerint a két elkövető „égő, folyadékkal töltött palackokat” dobott az épületnek. A történteket a hatóságok gyújtogatás kísérletének minősítették – írta a BBC.

Egyre inkább éreztük a feszültséget

 – mondta Anna Segal igazgató. Majd hozzátette, hogy a közösség az elmúlt napokban nagyon fenyegetve érezte magát.

Olaf Scholz német kancellár felháborodását fejezte ki a támadás miatt.

Megugrott az antiszemita incidensek száma Európában is

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Európa-szerte megugrott a Hamász október 7-i támadása óta az antiszemita incidensek száma. Csak Nagy-Britanniában október 7-e és 10-e között több mint nyolcvan eseményt regisztráltak.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: ODD ANDERSEN / AFP

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krupps
2023. október 23. 08:34
Azért tragédia nem történt... A zsidók meg mindig fenyegetve érzik magukat és ez feljogosítja őket mindenre...
need-info
2023. október 18. 22:43
Jaj, de aranyosak, egyem a zuzájukat.
akkor ki
2023. október 18. 21:18
Hát ökrök, szarosgyurka utálja a zsidókat és fordítva is igaz, azért fizet dollár milliárdokat, hogy a betelepült migri retkek kinyírják az Európai zsidókat, de köze van a hamaszkához is, akik 1000 rakétát lőttek Izraelre. Ébresztő hülyék, hülye libsi muszlim német náci friccek, meddig túritek még, hogy megsemmisítsenek benneteket??!!
rugbista
2023. október 18. 18:31
Hiába, Budapesten tombolnak a nácik meg az antiszemiták. Vagy ez nem ott volt? Ja, Berlin, hát ott ilyen még soha nem volt. A Kristályéjszakán is csak ólomüveg poharakkal koccintottak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!