Rövid tréning a posztmodern véleményformáló számára

2023. október 16. 19:36

Megoldandó feladat: Az izraeli-arab háború 2023-as fejezete.

2023. október 16. 19:36
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„Nem merek szolidaritást vállalni a szétbombázott palesztinokkal. Mert akkor a terroristákat támogatom, és nem állnak szóba velem az izraeli rokonsággal vagy kapcsolatokkal bíró barátaim se. De a maistream is megbélyegez. Jajjistenem, mit tegyek, mit tegyek? De nem merek szolidaritást vállalni az állandó életveszélyben élő izraeliekkel sem, mert még lezsidóznak, jajjistenem, csak az kéne még, és megsértődnek nemzeti radikális és antiimperialista barátaim is. Kiikszelném magam mindenhonnan, jajjistenem, mit tegyek?

Van még az egyrészről-másrészről metódus. Na az a legrosszabb, mert akkor terroristákat támogató cionista leszek. Sőt, ukrán cionista náci. Köszi, de nem. Rövid lélegzetvétel utáni elmélkedés: azt teszem, hogy megnézem, mi az a vélemény, amit a többség oszt éppen most, mi a mainstream, mi a hivatalos, mi fizet jobban lájkokban. Az lesz a véleményem! Abban a szent pillanatban. Aztán majd más, amerre vezet a vonal a következő etapban. Vagy nem mondok semmit, úgy teszek, mintha nem tudnék semmiről sem. Ne szólj szám, nem fáj fejem. Helyette van téma bőven.

(Rövid tréning a posztmodern véleményformáló számára. Megoldandó feladat: Az izraeli-arab háború 2023-as fejezete)”

***

Nyitókép: Getty Images /  Raunamaxtor

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tésztagyári szakmunkás
2023. október 17. 10:55
Az európai érdek az, hogy egyetlen palesztint sem szabad beengedni, az itt levőket hazaküldeni, mielőtt állampolgárságot kapnának, mert aztán már semmit sem lehet velük kezdeni. Közel-Keleten meg a Deákné vászna, és minden pofon jó helyre megy!
Tara Verde
2023. október 17. 02:17
Pedig nagyon egyszerű a megfejtés: ezért is a Zorbán a hibás. Ettől nem sértődik meg egyik haverod sem, sőt, megveregetik a válladat.
mdave88
2023. október 16. 23:59
Megfilmesítve: https://youtu.be/a0Pw_TxBe7w?si=0k2nHZFAXahfjE0Q
__Y__
2023. október 16. 23:13
Egyik Bud Spencer-Terence Hill film jutott eszembe, ahol Terence Hill szorult helyzetben,ahol kérdőre vonták, hogy kinek az oldalán is áll, azt találta mondani: "Egyelőre inkább saját magunkkal vagyunk , de a kritikus pillanatban átpártolunk önhöz..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!