Uniós szakértő osztotta ki Vera Jourovát: ez a baj az új törvénnyel!

2023. október 06. 14:47

Elon Musk is egyetértett Orbán Viktorral, hogy nem jó az új brüsszeli ötlet.

2023. október 06. 14:47

Rodrigo Ballester a Mathias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Központjának vezetője helyre tette a sírva nevető Vera Jourovát az X-en. 

Ezt is ajánljuk a témában

Azt kérte Jourová az X-en Musktól, hogy magyarázza már meg neki Musk, hogy az új médiatörvény melyik része ellen van kifogása.

Rodrigo Ballester pedig jött és elmagyarázta

Ezek a problémái a szakértőnek a törvényjavaslattal: 

„Csak kezdésnek: 

- az EU hatáskörét messze meghaladóan, a javaslat lényegéhez nem tartozó jogalap teljes kiforgatása.

- egy EU-s testület és egy szakértői csoport létrehozása.

- az ajánlások és a »puha befolyások« útvesztője, amelyek végül »kemény befolyássá« válnak.”

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 12. 06:57
Újra egy hitvány pártállamban élünk.
elfújta az ellenszél
2023. október 06. 20:09
Rögtön látszik hogy ezt a jogszabálynak (illegálisan) szánt regulációt Magyarországra szabták. Nyilván Dobreva adta le Brüsszelben, de a jogi részét SzDSz-maradványok készíthették. Meg sem próbálja a szektorsemlegesség látszatát kelteni, hiszen csak az állami befolyást nevesíti a médiaszabadságot fenyegető veszélyforrásként, míg Gyuri bácsi tetszés szerint építheti a médiabirodalmát. Nyilván pont ez is a célja az egész erőlködésnek
nempolitizalok-0
2023. október 06. 17:11
Kurvára nem értem, az eurolibsi csürhe miért érzi magát felhogosítva ahhoz, hogy a nemzetállamokra kiterjedő törvényeket értelmezze? Valamelyik tetves euro libsi elolvas egy magyar újságot, amiben nem a szabvány EU propaganda van benne, amivel a németeket, svédeket évek óta hülyítik és rögtön be akarja tiltani azzal, hogy az ő véleményüknek nincs tere. Már ez is gáz, hogy be lehet központilag tiltani pld. az orosz médiát. Egyébként azt előtte nagymértékben leszartam, de mióta be van tiltva napi szinten, több orosz forrásból kísérem figyelemmel Putyinéknál a történéseket. Póbálok néha "európait", pld. DW, de anyira gyermetegen primitív, hogy ehhez képest az MN 89 előtt ellenzéki lap volt.
Ninini
2023. október 06. 16:18
II.baljoska61 Igazad van, hablaty az egész, mivel egy kurva szót se értesz belőle, mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!