A BBC megtiltotta az újságíróinak, hogy részt vehessenek az antiszemitizmus elleni meneten

2023. november 24. 18:07

Komoly kettősmércére derült fény az objektív újságírás mércéjének tartott BBC-ben.

2023. november 24. 18:07
null

Nagy a feszültség a BBC újságírói körében, mert megtiltották nekik, hogy részt vehessenek a múlt hét vasárnap tartott antiszemitizmus elleni meneten, annak ellenére, hogy korábban sok kollégájuk részt vehetett palesztinpárti tüntetéseken – írta meg a Daily Mail.

A csatorna döntése azokat a kollégákat érintette, akik a hírekkel, aktuális ügyekkel, tényalapú újságírással foglalkoznak, vagy vezetői pozíciókban dolgoznak.

A lap szerint a munkatársak dühösen reagáltak a vezető menedzserek döntésére, miközben a csatorna olyan sztárjai, mint például Gary Lineker, részt vehetett a palesztinpárti tüntetéseken.

Belső források szerint a munkatársaknak azt mondták, hogy a menet nem esik az engedélyezett események leírása alá, amelyek „megemlékező vagy ünnepi” jellegűek. Hozzáadták, hogy a BBC vezetői egyértelművé tették, hogy a munkatársak részvétele a meneten „vitatható” lenne.

A lap információi szerint az újságírók most attól tartanak, hogy fegyelmi eljárással szembesülhetnek, ha nem engedelmeskednek az utasításoknak.

Egy BBC szóvivője azt mondta: 

A BBC egyértelműen elítéli az antiszemitizmust. Iránymutatásokat dolgoztunk ki a menetekkel kapcsolatban, amelyek megmagyarázzák majd, hogy a BBC-nél végzett tevékenységétől függően különböző szempontokat kell figyelembe venni.

Továbbá megjegyezte, hogy „vállalatként nem adtunk ki semmilyen személyzeti kommunikációt a hétvégi konkrét menettel kapcsolatban, de ez nem jelenti azt, hogy a kollégák között ne folytak volna megbeszélések, amelyek figyelembe vették az iránymutatásokat.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Hesther Ng / SOPA Images / LightRocket via Getty Images

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intruder
2023. november 25. 06:04
Mocskos pedofilkeltető.
rockercicc
2023. november 25. 00:26
Mocskos bbc.
tapir32
2023. november 24. 21:53
A kormány nyomására a BBC részt vett a migránsok bűncselekményeinek és erőszakos antiszemita megnyilvánulásaik eltitkolásában és hazug beállításában.
Bp1964
2023. november 24. 20:02
A BBC manapság már nem is álcázza, hogy melyik oldalon áll.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!