Ha ilyen kocsit vezet, nagyobb valószínűséggel okoz balesetet

2023. november 12. 18:06

A kutatók érdekes logikával vezetik le, hogy miért.

2023. november 12. 18:06

Legnagyobb valószínűséggel a BMW, a Porsche és a Subaru autók sofőrjei okoznak balesetet – derült ki egy a Journal of Social Marketing-ben közölt kutatásból, amelyben több mint 400 000 brit közúti balesetet vizsgáltak. Azokat a baleseteket nézték, ahol  a „kockázatos vagy agresszív manőverek” szerepet játszottak az ütközésekben.

Mivel minden más tényező – a sofőrök kora, az utak típusa – különböző a baleseteknél, az egyetlen ok, amire visszavezethető a jelenség, a rossz márkaépítés. 

A Közlekedési Minisztérium által közölt adatok szerint azoknál az autóknál a legnagyobb a baleset kockázata, ahol reklám és marketing szempontból a „teljesítményautózást ünneplik”. Ezek a járművek pedig vonzóak azok számára, akik a teljesítmény határait akarják feszegetni – állítja Alan Tapp, a Nyugat-Angliai Egyetem társadalmi marketing professzora.

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: MARC VORWERK / SULUPRESS.DE / SULUPRESS.DE / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

 

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2023. november 12. 22:26
Teljesen mindegy mi van a garázsban, köztudottan a legtöbb baleset otthon történik. De ha lehet választani akkor én a Porschével rontanám a statisztikát.
5m007h 0p3ra70r
2023. november 12. 22:01
A Porsche luxus brand, a BMW premium brand, a Subaru pedig volume brand. Három különbözö liga, különböző vevőkörök, hogy a faszba gondolták ezt az összehasonlítást?
Akitlosz
2023. november 12. 21:09
Nem feltétlenül hiszek a cikknek. Eleve a Porsche és a Subaru típusok nagyon ritkák az utakon. Olyan kevés van belőlük, hogy annyi adatra statisztikát ráhúzni nem meglapozott. A cikk BMW részét elhiszem. :-)
bunko-jobbos
2023. november 12. 19:36
Hű de fene nagy felfedezés. Aki sportosnak marketingelt kocsit vezet, az szeret gyorsabban menni az átlagnál. Hát ezt nem gondoltam volna. Meg azt sem, hogy ha valaki szereti a meleget, nagyobb valószínűséggel hord irhabundát. Ezt megmondtam volna nekik ingyen. Ami viszont logikai hiba, amit enyhén sugall a tanulmáény, vagy ha nem is, de biztosan nemsokára ezt fogják kimagyarázni belőle, hogy ha a cégek nem marketingelik majd sportosnak a kocsikat, akkor majd kevesebb lesz a baleset. De ugye nem az van, hogy azért vezetnek gyorsan, m ert ezt marketingelik, hanem azért, mert szeretnek gyorsan hajtani. A reklámok csak egybe gyűjtik az ilyen embereket. De ha nem gyűjthetnék őket egybe, akkor sem lesz belőlük kevesebb. :-) Szóval a ki nem mondott következtetés egy nagy baromság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!