Intravénásan kap antibiotikumot Ferenc pápa

2023. november 28. 09:34

A Vatikán szerint az egyházfő állapota stabil.

2023. november 28. 09:34
null

Ferenc pápa állapota jó és stabil, nincsen láza és légzési nehézségei is enyhültek – közölt új információkat az egyházfő egészségének javulásáról Matteo Bruni szentszéki szóvivő hétfőn. Bruni leszögezte, hogy katolikus egyházfőnek nincs tüdőgyulladása, de légzési problémái voltak, további részleteket nem közölt a Vatikán.

Az egyházfő szombaton „influenzaszerű tünetekre” hivatkozva lemondta aznapi programjait, vasárnap pedig nem személyesen mondta el beszédét a Szent Péter téren, hanem lakosztályából jelentkezett be, és üzenetét egyik munkatársa olvasta fel a pápa helyett. Az egyházfőt még szombaton szűrővizsgálatnak vetették alá a Vatikántól nem messzi Gemelli-klinikán, ahol kizárták a tüdőgyulladás lehetőségét. Az utóbbi három napban intravénás antibiotikumos kezelést kapott. Hétfőn a pápa már fogadta Paraguay elnökét.   

A Vatikán megerősítette, hogy az egyházfő szerdán megtartja az általános audienciát, amelyet a Szent Péter tér helyett az audienciateremben rendeznek meg, több más fontos programját azonban későbbre halasztja. Ferenc pápa az előzetes program szerint pénteken Dubajba indul az ENSZ klímakonferenciájára, ahol várhatóan csaknem egész nap kétoldalú találkozókat tart a világ jelen lévő vezetőivel.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: RICCARDO DE LUCA / ANADOLU AGENCY / AFP

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. december 02. 02:11
zrx8 Direkt teszik libsivé a Mandit ?? Új Index ?
survivor
2023. december 02. 02:09
szinti te nagy geci vagy. Szintó vagy.
survivor
2023. december 02. 02:07
Levofloxacint v.carbapenemet a Ferinek...
urban63
2023. november 28. 16:45
Na melyik ügynök buzi fertőzte meg? Egyik évben 2 nem van, másuk évben cimbizel a buzikkal, na téged sem bottal ver a főnököd... Kereszténység megvédéséért mikkor állsz ki?...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!