Így „oldják meg” tisztjeik motiválatlanságát az oroszok az ukránok szerint

2023. december 13. 10:05

Külön rohamosztagba szervezve a frontra küldik őket.

2023. december 13. 10:05
null

Rohamosztagokat kezdett szervezni az orosz dnyeperi műveleti körzet vezetése olyan katonatisztekből, akiket alkalmatlannak ítélnek beosztásuk betöltésére – állítja az ukrán katonai vezérkar.

A hírről beszámoló Portfolio azt írja: az ukránok szerint a Fehér Gárda nevű osztagba főként tisztek kerülnek, méghozzá azért, mert nem tudják irányítani a rájuk bízott embereket, puszta motiválatlanságból vagy más okból.  A rohamosztag a legdurvább frontharcokban venne részt, mintegy büntetésül az orosz tisztek viselkedéséért.

A ukrán katonai vezérkar szóvivőjének állítása szerint az alakulat azért jött létre, mert a dnyeperi műveleti körzetben komoly gondok vannak az engedetlenséggel, a műveleti csoport vezetője, Teplinszkij tábornok pedig kifejezetten népszerűtlen katonáinak körében. Az ötlet állítólag magának Teplinszkijnek a fejéből pattant ki.

Nyitóképünk illusztráció. Forrás: MTI/EPA/Ivan Antipenko

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon-2
2024. február 26. 22:00
bezzeg a motivál ukránokat az utcáról kell elrabolni
nitsahon
2023. december 14. 09:41
U Kraina LEZÁRTA HATÁRAIT, hogy NE MENEKÜLJENEK EL az emberek a katonai szolgálat elöl... U Krainaben gépkarabélyos SOROZÓ TISZTEK WADÁSZNAK, ÁGYUTÖLTELÉKNEK BESOROZHATÓ EMBEREKRE...
Fundamentalista
2023. december 13. 16:45
Tiszti rohamosztag? Mi az, kiürült a Fekete Delfin?
Kerezs
2023. december 13. 16:43
" a dnyeperi műveleti körzetben komoly gondok vannak az engedetlenséggel", Már ez is baj? Nálunk akkor volt bünti, amikor az engedelmességgel volt baj. Hiába no, már a sereg sem a régi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!