Muppet Show

2023. december 21. 06:06

Hogyan juthatott odáig a szabadság egyik nagyszerű állama, hogy egyszerűen megtiltsa Donald Trump kampányát?

2023. december 21. 06:06
Szentesi Zöldi László
Szentesi Zöldi László
Magyar Nemzet

„Egyetlen kérdés azonban ott motoszkál bennünk: mi történik Coloradóban? Hogyan juthatott odáig a szabadság egyik nagyszerű állama, hogy egyszerűen megtiltsa Donald Trump kampányát? És ha ez lehetséges, hol a határ? Milyen szabadságot korlátozó, antidemokratikus, zsarnoki intézkedésekkel süllyesztik tovább az Egyesült Államokat azok, akiknek hivatali és erkölcsi kötelességük volna megoltalmazni hazájukat?

A kérdés persze költői: nem akarnak őt semmit sem megoltalmazni. Pedig a régi, kemény és munkás Amerikát mi nagyon jól ismerjük. Láttuk filmeken, viseltük ruhadarabjait, hallgattuk zenéjét, jártunk is ott néhányszor.

Világos az is, hogy a két partvidék között élő tízmillióknak éppen úgy elegük van a demokraták fordított puccparádéjából, mint nekünk.

Azonban még egy kicsit várnunk kell. Nem sokáig. Addig, amíg újra feltárul az ajtó, és Trump újra szemben áll majd kihívójával, Leonyid Iljics Bidennel vagy valamelyik klónjával, tulajdonképpen mindegy. Coloradóban is, máshol is. Mert az igazságot is meg lehet szokni, barátaim.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Mandel NGAN / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hillary Clinton bázisdemokrata
2023. december 21. 10:39
Amerika sosem volt a szabadság hazája, Szentesi illúziókat kerget
alexandrosz-2
2023. december 21. 09:14
Az a ciki nernyik seggfej, hogy ez csak a nyitány. A mélyállam még be se vetette a nehéztüzérségét. Trump elnökként már akkor hulla volt, amikor az összes usa ügynökség és állami hivatal ellene nyomozott és róla szóló hazugságokkal töltötte fel a zsidó médiát. A java most jön.
dryanwolf
2023. december 21. 08:16 Szerkesztve
"...mi történik Coloradóban?" A 'kicsukott Isten vasvesszeje' - amit nem láttak jönni a kretények - az ajtó előtt áll. "Mert az igazságot is meg lehet szokni..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!