Rettenetes üzenetet kapott Finnország Moszkvából

2023. december 28. 18:41

„Finnország szenvedné meg” – megfenyegették az északi államot az orosz állami tévében.

2023. december 28. 18:41
null

Ha a NATO és Oroszország között elmérgesedne a helyzet, azt elsőként az Oroszországgal szomszédos Finnország szenvedné meg – jelentette ki Oroszországnak a bécsi székhelyű nemzetközi szerveteknél akkreditált állandó képviselője csütörtökön.

„(A finnek) mind ez idáig békében és nyugalomban éltek, erre egyszer csak Oroszország és a NATO között találták magukat, az utóbbi tagjaként; de mivel ők a mi szomszédaink, 

így ha, ne adj' isten, a helyzet elmérgesedne, ők szenvednék meg először”

 – jelentette ki a nagykövet a RIA orosz hírügynökségnek adott interjújában.

Finnország idén csatlakozott a NATO-hoz, szakítva évtizedeken át tartó semlegességével, decemberben pedig Helsinki védelmi megállapodást kötött az Egyesült Államokkal is. Az egyezmény részeként Washington amerikai katonákat állomásoztat és katonai felszereléseket nyújt majd az északi ország védelmének támogatására.

Szergej Csemezov, a Rosztyeh állami vállalat vezérigazgatója szerdán bejelentette: Oroszország hamarosan a Finnországgal és Norvégiával határos északi katonai körzetébe telepíti legújabb fejlesztésű önjáró lövegeit.

A múlt héten Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök a NATO keleti terjeszkedését az egyensúlyt veszélyeztető kockázatnak minősítette, s figyelmeztetett, hogy a Nyugat és Oroszország közötti konfliktus a jövőben tovább súlyosbodhat.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
II.baljoska61
2023. december 29. 04:50
Ki nem szarja le a muszka szardarabot?
Kozmosz
2023. december 28. 23:13
Rettenetes. Nahát!
Phm045
2023. december 28. 21:54
Hülye finnek célpontot csináltak magukból.
rugbista
2023. december 28. 20:18
Most ki szúrta hátba, bubulka? "Szúrtátok" - a magyar nép, aminek nem vagy tagja (többes szám 2. személy használata), vagy a jobboldali szavazók tömegei. Esetleg a finnek megbocsátanak a baloldali szavazók miatt? (Ebben ez esetben a -tuk a jobbereknek szól). Egyébként meg mi a haszna a jóindulatuknak és ki nem tojja le azt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!