„Ez rendkívül veszélyes” – Zelenszkij retteg Trump ötletétől

2024. január 22. 06:40

Zelenszkij azt mondta, hogy „feszült” amiatt, hogy a volt elnök „egyedül fog döntéseket hozni”.

2024. január 22. 06:40

A Mandiner is beszámolt arról, hogy Volodimir Zelenszkij meghívta Donald Trumpot Kijevbe, azzal a feltétellel, ha tényleg véget tud vetni a háborúnak egy napon belül. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azonban most annak a félelmének adott hangot, hogy ha Donald Trump jövőre visszatér a Fehér Házba, akkor olyan egyoldalú engedményeket tehet Oroszországnak, amelyek felülírják Ukrajna érdekeit, és „nagyon veszélyesnek” nevezte a volt amerikai elnök állításait, miszerint 24 óra alatt le tudja állítani a háborút – olvasható a Guardian hasábjain.

A Channel 4 News brit csatornának adott interjújában Zelenszkij azt mondta, hogy „feszült” amiatt, hogy a volt elnök „egyedül fog döntéseket hozni”. 

Nem is Oroszországról beszélek, hanem mindkét fél nélkül, nélkülünk 

– adott hangot félelmének az ukrán elnök.

„Ha ezt nyilvánosan mondja, az egy kicsit ijesztő. Sok, sok áldozatot láttam már, de ez tényleg egy kicsit feszültté tesz” – mondta.

Még ha az ötlete [a háború befejezésére] – amit még senki sem hallott – nem is válik be nekünk, a mi népünknek, akkor is mindent megtesz, hogy megvalósítsa. És ez egy kicsit aggaszt engem” 

– tette hozzá.

Nyitókép: Maxym Marusenko / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2024. január 23. 12:04
Ukránölő Holodomorszkij csak az US orosz ellenes eszköze, nem tárgyaló fél. Ukrajna népei nem lennének fülig fegyverben, félig megfagyva, ha a Nép Embere nem akarta volna a Luhanszki, Donyecki - nemzetiségükhöz ragaszkodó - oroszokat erőszakkal - villany, gáz, nyugdíj fizetés, eü ellátás leállításával - , majd banderista rendőrterrorja ellen felállt védelmi egységek ellen ágyúzásukkal (srapnel/flecette, mint Bucsában) ukránosítani. A Minszk I. és II. megállapodás az ukrán kormány és az ukrajnai oroszok között született, a nemzeti önazonosság Ukrajnán belüli békés megőrzésére, ezt a franciák (Hollande), a németek (Merkel) és az oroszok (Putyin) kezesként garantálták. Örök szégyen, hogy a Minszk I. és II. megállapodások védelmére a francia és német csapatok nem vonultak a kijevi kormány ellen az orosz területvédelmi egységekkel együtt.
Nehidd El
2024. január 22. 11:24
„Ha ezt nyilvánosan mondja, az egy kicsit ijesztő. Sok, sok áldozatot láttam már” – mondja Zelenszkij. Hát még mennyit csinált.
yazoo.tributary
2024. január 22. 11:12
Ti, mint Ukrajna sajnos már nem léteztek. Zselé egy egykori, államnak titulált cég reprezentánsa, aki érdekeket képvisel, egy olyan cégét, amit inkasszóztak, és hamarosan "felvásárolják". Ezt nem hajlandó elfogadni sem a Nyugat, sem Zselé, márpedig bármilyen fájdalmas az igazság, ideje szembenézni vele.
valerian-0
2024. január 22. 10:30
Zelenszkij azt mondta, hogy „feszült” amiatt, hogy a volt elnök „egyedül fog döntéseket hozni”. - megijedt, mert akkor már ketten lennének :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!