Kizárnák a finnek Izraelt az Eurovíziós dalversenyből

2024. január 12. 09:43

1400 finn művész szeretné kizárni Izraelt a feltételezett „háborús bűncselekményeire” hivatkozva.

2024. január 12. 09:43

Már több mint 1400 finn művész írta alá azt a petíciót, amelyet azért indítottak, hogy kizárják Izraelt az Eurovíziós Dalfesztiválról, az ország feltételezett „háborús bűncselekményeire” hivatkozva – számolt be róla a The Guardian.

„Nem felel meg értékeinknek, hogy egy olyan ország, amely háborús bűnöket követ el és katonai megszállást folytat, nyilvános színpadot kapjon annak érdekében, hogy a zene segítségével fényezze imázsát” – ez áll a petícióban, amelyet finnországi művészek, zenészek írtak alá.

Mindehhez a finn közmédia, a Yle hozzátette:

amennyiben nem zárják ki Izraelt a Svédországban rendezett versenyből, a közmédia csatornái bojkottálni fogják a versenyt.

A petíció szövege szerint máskülönben az induló országok végeredményben támogatnák Izrael politikáját, amelynek része Gáza katonai megszállása.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: EVA PLEVIER / ANP MAG / ANP VIA AFP

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. január 14. 19:50
"ÖLNI TUDNÉK a BÉKÉÉERT" - mondta egykoron a palesztin terroristák vezetője. Igy vannak ezzel a mai Hamasz és Hezbollah harcosok is.
Tommaso
2024. január 14. 19:40
Miután a zsidók jelezték, hogy a háború miatt nincs kedvük énekelni, elindult a kizárásukat célzó mozgalom.
Vasgyari Tibi
2024. január 14. 11:13
Finnorszag kivalo példája annak, amit a Bibliaban olvashatunk, hogy aki hátat fordít Istennek, az egyre bolondabb lesz. A finnek akarnak meghurcolni egy volt képviselőt az evangelium miatt. Egyébként az európai politikusok is egyre bolondabbak, nem látnak az orruknál tovább, amióta tudatosan a liberalizmust és az ateizmust választottak.
Zilizi Gábor
2024. január 13. 08:09
Alakíthatnanak Izrael, Magyarorszag es Oroszorszag anti eurovizot. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!