Mi kell a nőnek? – úgy tűnik, egy friss tanulmány pontot tett a nagy rejtélyre

2024. január 13. 16:54

A kutatókat is meglepte a válasz.

2024. január 13. 16:54

Jó ideje az él a köztudatban, hogy szinte megfejthetetlen, hogy milyen férfire vágyik egy nő. Iparágak sora, valamint megannyi könyv és film igyekezett erre választ adni az utóbbi évtizedekben, sőt évszázadban. Elég csak az azonos című hollywood-i mozira gondolni, amelyben Mel Gibson hirtelen képes lesz olvasni a nők gondolataiban. 

Azonban úgy tűnik, hogy végre megszületett a válasz: egy új kutatás arra mutatott rá, hogy bár szeszélyes a női lélek, mégis meg lehet határozni, hogy 

mire, pontosabban kire vágynak a gyengébb nem tagjai.

A Nők Lapja számolt be arról, hogy Göttingeni Egyetem, az Indiana Egyetem és a Queen’s Egyetem Belfast nemzetközi kutatócsoportja nekilátott, hogy választ találjon a „megválaszolhatatlan kérdésre”: mit várnak el a nők a párjuktól.

Mintegy 20 ezer 18 és 67 év közötti hetero-, biszexuális és leszbikus nő válaszait gyűjtötték össze a világ minden tájáról. A résztvevőket arra kérték, hogy értékeljék a vonzerő, a kedvesség és segítőkészség, az anyagi biztonság és siker, az iskolázottság és intelligencia fontosságát, és adjanak meg egy korosztályt, amelyet elfogadnának maguknak partnerként. 

Eredményeiket a Human Nature című folyóiratban tették közzé. Az adatok elemzése után a kutatók meghatároztak néhány olyan tulajdonságot, amelyek a legtöbb nő számára az ideális partnert alkotják. A legfőbb válasz pedig az volt, hogy

a nők elsősorban azt szeretnék, ha a párjuk kedves lenne.

A tanulmányban is megjegyezték, hogy bár több ponton árnyaltabb azért a dolog, de lényegében a kedvesség „rengeteget nyom a latban egy nő számára a párkereséskor”. A 28 éves vagy fiatalabb heteró nők pedig azt is kihangsúyozták, hogy olyan partnert szeretnének maguk mellett tudni,

 aki nemcsak kedves és támogató, de nem riad meg az apaszereptől sem.

„Ami számunkra különösen érdekes volt, hogy a heteroszexuális nők esetében 28 éves korukig ugyanolyan magas maradt a fontossága annak, hogy az ideális partner apává akarjon válni, de utána csökkent” – nyilatkozta mondta a Fatherly magazinnak Laura Botzet, a Göttingeni Egyetem munkatársa. 

Botzet megjegyezte, hogy a kutatócsoport eredetileg azt gondolta, hogy a nők számára körülbelül 40 éves korig fontos egy férfiban az, hogy neriadjon meg az apaszereptől, de arra a következtetésre jutottak, hogy a 30-as éveikben és azon túl a nőknek vagy már van gyerekük, vagy úgy döntöttek, hogy nem vállalnak gyereket, így a gyermeket akaró partner kevésbé fontos – idézte a Nők Lapja

***

Ezt is ajánljuk a témában

Mi újság, szingli magyarok?

Mi a különbség a szingli és az egyedülálló között? Miért van annyi jól szituált harmincas még mindig egyedül? Hiszünk-e az Igaziban és a nagy szerelemben? S ha igen, hol keressük? Többek között ezekre a kérdésekre igyekeztünk választ keresni Rövid Irén, szociológussal és Weiler Péterrel, a Randivonal alapítójával.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 353 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Janika50
2024. március 28. 05:36
Egy a sok un. tudományos kábitásból. A megszámlálhatatlan sok felesleges diplomákkal rendelkező gyülekezet igyekszik bizonyitani a nélkülözhetetlenségét. Alkottak valami fantasztikussat, -szerintük- jönnek a jutalmak, jó évtizedig megin nem kell csinálni semmit, csak emlegetni, hogy bezzeg ők ... Az is tény, nagyon sokan jobb ha nem csinálnak semmit, csak osztják az észt, legalább amit "alkottak" a még talán józan többségnek nem kell kijavitania. Azért járnak évtizedekig iskolába, hogy megtanulják megmagyarázni a semmit és ne gondolkodjanak, -majd a mesterséges inteligencia negoldja- mert abbol kifosztóiknak, kifosztóinknak csak baja lehet.
Nasi12
2024. január 15. 15:00
Ha csak a férfiakra szükitjük legyen Alan Delon és Sorosgyörgy kombinációja. De olyan nem található.
Nasi12
2024. január 15. 14:55
A cím félrevezetö, az tágabb. Tíz éve volt egy ranulmánya a belgáknak, hogy a csoki jobban kell nekik mint a szex. Persze belga csokira gondoltak. Szerintem a tanulmányt a csokigyárak finanszírozták.
Töki
2024. január 14. 14:37
:))))))) a nőnek minden IS kell! :))))) lehetne ragozni, de felesleges! 2 dolog: sok zseton, nagy fasz! A többit ki lehet küszöbölni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!