A svéd külügyminiszter arra számít, hogy Magyarország is jóváhagyja Svédország NATO-csatlakozását

2024. február 14. 21:35

Tobias Billström szerint hazánk is követni fogja Törökország példáját.

2024. február 14. 21:35
Borítókép: Tobias Billström svéd külügyminiszter Stockholmban 2023. május 26-án. (Fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Claudio Bresciani)

Svédország külügyminisztere arra számít, hogy Magyarország hamarosan jóváhagyja a svéd NATO-tagsági kérelmet – közölte a Reuters

„Üdvözöljük, hogy Törökország befejezte a ratifikációs folyamatot, és arra számítunk, hogy Magyarország hamarosan követi”

 – jelentette ki Tobias Billström a svéd parlamentben tartott beszédében. 

Svédország, Finnországgal együtt lassan két éve nyújtotta be csatlakozási kérelmét a NATO-hoz. Finnország 2023 márciusában csatlakozott a katonai szövetséghez.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Claudio Brescian

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerintem
2024. február 15. 09:01 Szerkesztve
"bodrigyuri >>> Fegyenc8 2024. február 15. 08:11 Nem kell. Elmondható, hogy az utolsó svéd parlamenti választásokon a nép megadta a felhatalmazást. 😂" Akkor nálunk miért akartok közvetlen közt.elnöki választást? Az Országgyűlés dolga. Az utolsó parlamenti választásokon a nép megadta rá a felhatalmazást. A közt.elnökök jönnek, mennek, de a NATO csatlakozáshoz a horderejénél és bebetonozó jellegénél fogva, nálunk is népszavazás kellett.
Szerintem
2024. február 15. 08:55
A svédek, Svédország elfogadta már a csatlakozást? Meg kell várni, amíg helyre áll a demokrácia Svédországban és meglesz az a népszavazás.
bodrigyuri
2024. február 15. 08:09
És az elmeroggyant komcsi házmester kövér et. fogja aláírni. 😂
Kristály
2024. február 15. 07:41
Ezek a 3világháború kitörésén dolgoznak titokban azért ilyen sürgős a dolog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!