Nagy bajban lehet Zelenszkij

2024. február 13. 18:17

Az ukrán elnök lehet, hogy maga alatt vágja a fát.

2024. február 13. 18:17
Kaszab Zoltán
Vasárnap.hu

„Régóta lehetett már hallani arról, hogy rossz a viszony az ukrán elnök, valamint a hadsereg főparancsnoka között. Míg ugyanis Volodimir Zelenszkij államfő harctéri sikereket várt, ellentámadást, győzelmet és arról beszél, hogy egyetlen négyzetcentiméternyi területet sem lehet Moszkvának átadni, addig Zaluzsnij sokkal reálisabban látta hadserege és országa helyzetét. A volt főparancsnok többször is nyilatkozott arról, hogy az ukrán erők nincsenek abban az állapotban, hogy támadást indítsanak az oroszok ellen. Nyilván Zaluzsnij pontosan tisztában volt a lehetőségekkel és ennek fényében mondta azt, amit mondott.

Az, hogy ennek ellenére leváltották, jól mutatja egyrészt azt, hogy Zelenszkij elnök elveszítette a realitásérzékét.

Az államfő egy olyan, az ukrán győzelemről szőtt álomba ringatja magát, amely a valóságban nem létezik. Az pedig sosem jó ómen, ha egy háborúban álló fél vezetője, aki ebben a helyzetben sajnos élet és halál ura, elveszíti a józan ítélőképességét. Márpedig egyre több jel mutat arra, hogy Zelenszkijjel ez történt.

Másrészt Zelenszkij fél. Zaluzsnij ugyanis nemcsak a hadseregen belül, hanem a választók között is népszerű. Nem véletlen ennek fényében, hogy a főparancsnok mellett a hadsereg több magas rangú – valószínűleg Zaluzsnijhez hű – tagjának is távoznia kellett a posztjáról. Persze amikor a frontok megmerevedtek, egy átszervezés akár új lendületet is adhatna a harcoknak, azonban itt most nem erről van szó.”

Fotó: Jim Watson/AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Same
2024. február 14. 20:28
Golyót neki!
Dunhill67
2024. február 14. 19:16
hitler 2.0...mondjuk a kis bajszosnak voltak azért elég komoly sikerei is
antonyo82
2024. február 14. 16:16
Az ukrán zselenszkij azt játsza mint Hitler, térképen húzkodta a hadseregét jobbról balra, aztán kiderült hogy már nincs is hadsereg! Azaz Berlin egyenlő lett a rejsztággal! ( ég mint a rejsztág )
FeketeFehér
2024. február 14. 09:11
Amióta az oroszok megtámadták ukrajnát, minden ukrán bajban van, nem csak Zelenszkij. Bár mondjuk egy orosz faszt szopó Kaszabnak ezt felesleges mondani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!