„Szégyenletes” – nekiment Orbán Viktornak egy brüsszeli uniós biztos

2024. február 16. 07:24

Áll a bál, a brüsszeliek szerint hazánk akadályozza az Oroszország elleni nyugati védekezést, Orbán Viktor pedig már sokadjára elszigetelődött.

2024. február 16. 07:24
null

Virginijus Sinkevičius uniós biztos azt állítja, hogy a magyar miniszterelnök „elszigetelődött” a többi uniós vezető között, és hogy tettei csak Európa ellenségeit szolgálják a Kremlben.

Az EU környezetvédelmi biztosa „szégyenletesnek” nevezte, hogy Magyarország folyamatosan akadályozza a Nyugat Oroszország elleni védekezésének fontos mérföldköveit.

„Szégyenletes” – mondta az Euronewsnak nyilatkozva„elhalasztani a döntéseket; nem szavazni Svédország NATO-csatlakozásáról, ezek nyilvánvalóan a kollektív biztonság elleni lépések”.

„Ez ellentétes az EU érdekeivel, a nyugati világ érdekeivel. És ez olyasmi, ami csak az egyik oldalt elégítheti ki: a moszkvai rezsimet” – mondta.

„Szerintem az egyetlen jó dolog, hogy többé-kevésbé elszigetelődött”

 – mondta Sinkevičius Orbánról. A 27 uniós tagállam közül egyedül Magyarország blokkolta a segélycsomagot. Az Euronews Ukrajnában beszélt Sinkevičiussal, aki egy látogatáson vett részt, hogy találkozzon Zelenszkij elnökkel, és megvitassa az EU Kijevnek nyújtott támogatását.

Nyitókép: EMMANUEL DUNAND / AFP

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2024. február 18. 15:07
Legalább a saját területéhez értene...
Mich99
2024. február 18. 15:06
Ez az önelégült idióta vezeti az európai környezetvédelmet...?! Nem csoda, hogy szart sem ér!
dios1968
2024. február 18. 14:01
Menj a k..a anyaádba oda Akiktől el van szigetelődve azoktól el is kell
papalimapapa
2024. február 18. 11:43
Who the fuck is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!